Als je het niet meer weet (deel 1)

Mijn persoonlijke verhaal:  de rol en illusie van een ziekte of negatieve leefomstandigheid 

Je gevoel ligt dubbel toe blogfoto

Wat is het toch die momenten en periodes waarbij men zich rot kan voelen. Het onderwerp of de oorzaak is voor iedereen ontzettend persoonlijk. Wat wel hetzelfde is is het gevoel van op zijn. Ongeconcentreerd of doelloos rondlopen. Geen mens kent dat niet. Laat dat laatste vooral een troost zijn !! Je ben niet alleen, maar het voelt verdomd zo alleen !!!

Ik kan enkel met je delen dat ik mijn deel gehad heb, en dan denk ik soms dat het voorbij is en komt er weer een deel. Maar het wordt steeds lichter en het is noodzakelijk dat je je rugzak leegt in dit leven op aarde. Het is onderweg dat je merkt dat het mooier en mooier wordt. Dat je naar een levensdoel toewerkt. En uiteindelijk omarm je je levensdoel, het gebeurt je als je weet de illusies van dit leven te omzeilen en te kiezen voor jouw unieke pad. Want niemand hoeft ooit iets te doen in zijn of haar leven dat geen verlenging is van zijn of haar Goddelijke levensdoel. Telkens als ik in zo’n stuk zit dan dacht ik voorheen dat het nooit meer goed komt. En het doet het telkens wel weer ! Toch is er een hele lange periode geweest in mijn leven dat het echt maar niet meer goed kwam. Een tijd waar de bodem depressie werd en bleef aanhouden. Een tijd waarin ik heb overleefd en het heb overleefd gelukkig !!

Maar nu weet ik wat depressie (mijn uiting van pijn en verdriet) bij mij komt vertellen en ken ik haar helpende hand. Jawel! Zelfs al voelt het niet zo, ik kan me ondertussen herinneren wat ze keer op keer kwam zeggen. En dat gaat doorheen fases, de ene keer liet ze me zien dat ik nog meer trauma mocht afdragen van in de tijd van opgroeien of karma afdragen uit vorige levens. De andere keer liet ze me zien dat ik beter naar mijn intuïtie mocht luisteren. Nu ben ik haar al voor en ga ik hooguit binnen het mum van enkele dagen weer verder. Wel zijn er  belangrijke wetenswaardigheden in kaart gebracht, zoals omgaan met hooggevoeligheid,… enz. Herboren kracht is wat ik dan weer mag voelen, met inzichten over het waarom van de contemplatietijd. Zo noem ik het ondertussen. De meeste keren waren hartverscheurend waar pijn en eenzaamheid de leiding namen, tot ik besefte dat dat laatste een illusie was. Want het is absoluut niet zo dat pijn en eenzaamheid waarden zijn waar we ‘moeten’ mee dealen. Het is vaak wel zo dat we geloven in die pijn omdat we niks anders meer voelen dat pijn en verdriet. Maar geloven in een negatief gerichte energie zal nimmer keren naar het positieve waar vreugde en liefde weer binnen kunnen komen.

Het is een kwestie te gaan beslissen wat jij wilt: pijn of genezing.

Image

Deze illusie, wat is het precies?

Maar dat is ‘nog niet zo makkelijk’. Terwijl ik ook zou kunnen zeggen: ‘dat is moeilijk’. Een heel groot verschil in energie vibratie. Iemand kan tegen je zeggen: ‘Nee, dat doen we niet’ of  ‘Laat ons er even over nadenken of we dat moeten doen’.

Als mens, op dit tijdstip op aarde, geloven we in een systeem dat is gevormd via pijn. Een voorbeeld daarin is dat we mensen veelal eerst horen klagen. Verhaal doen over hoe verschrikkelijk het allemaal voelt. En zo was ik ook. Ik wou aandacht van de ander om mij te geloven dat ik in een verschrikkelijke situatie zat.

Dat is uiteraard oké, maar na een aantal herhalingen zal je merken dat eigenlijk die ander jouw pijn en verdriet niet kan oplossen. Meestal kan je doorheen het contact met anderen wel degelijk terug in een positieve vibe komen en gaat het over. Maar helaas is dat niet altijd zo.

Menig lot is om aan diepere verwerking te doen omdat dat simpelweg zijn of haar levensdoel dient. Het dient het levensdoel, maar in een slachtofferrol voel je je verder verscheurd. En dan heb ik het niet over het niet mogen herkennen van je gevoelens van pijn. Er is een groot verschil tussen herkennen met de intentie om ze toe te laten zodanig dat je er iets mee kunt gaan doen, dan in die al bekende slachtofferrol te zitten. Een inspiratieloze put van negatieve energie die nog niet eerder iemand wat heeft opgeleverd. En jawel soms moet je er een tijdje inzitten om te realiseren dat je er niks mee kan. Een diepere verwerking vergt dat men zich op een hogere vibratie gaat begeven, dwars door de angst heen die de pijn veroorzaakt. Dat kan zich zowel lichamelijk als mentaal uiten of je ervaart een mengeling van alles. Het gevoel dat je emoties in een vicieuze cirkel terechtkomen waarin lichaam en geest de bal heen en weer kaatsen. Van de ene pijn in de andere.

Dat laatste is zwaar, toch heb ik uit ervaring meegemaakt dat het kan om dwars doorheen iets onoverzienbaar te gaan.

In deel 2 van dit artikel zal ik mijn ervaring delen en hoe ik dit benader in mijn eigen praktijk met de Engelen. 

Tot binnenkort !

Liefs.

Michèle.

Geplaatst in: Healing, Levensverhaal

2 gedachten over “Als je het niet meer weet (deel 1) Plaats een reactie

  1. Lieve Michèle,

    Blijdschap, ontroering, inspiratie. Ontzettend gegund is het jou vanuit mij dat je deze mooie stap hebt kunnen zetten naar een site en een blog.
    Inspirerend en dapper dat ik – net als de afgelopen jaren dat ik jou heb mogen leren kennen – jouw verhaal mag leren kennen.

    Veel licht en liefde,
    Dorine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s