Als je het niet meer weet (deel 2 – hoogsensitiviteit)

EBW7-7-14
Engelenboodschap van de week 7 – 13 juli 2014

In deel 2 van mijn levensverhaal wilde ik verder gaan over de rol en illusie van een ziekte of negatieve levensomstandigheid. Maar het ‘nu’ roept om het te hebben over hoogsensitiviteit in aanvulling van mijn Engelenboodschap van deze week. En daar luister ik altijd naar, want dat zijn ingaves. Ingaves gebeuren in het nu. Tijdens afleidende bezigheden horen we vaak onze intuïtie niet meer. En heb je beiden onder de knie dan betekent dat ook dat je dat nodig hebt tijdens het uitvoeren van je levensdoel. Alles heeft een doel; de ene kan goed rekenen, de ander telt de vogeltjes die buiten langsvliegen vanop de schoolbank. Die laatste dat was ik, ik dissocieerde als de juf me vroeg om een rekensom luidop voor de klas te maken.

Om gelijk verder te gaan over dat laatste ‘het kunnen luisteren naar onze intuïtie tijdens afleiding’, denk aan beslommeringen of werk op kantoor, kinderen verzorgen, enz… wel dat is nog niet zo makkelijk als je hoogsensitief bent. En dan wil ik me hier even richten op de hoogste gradaties van hooggevoeligheid. Het gaat hierbij over de mensen die het gevoel hebben dat ze zo gevoelig zijn, ik noem het supergevoelig, dat ze zich alsmaar afvragen waarom ze zo weinig aankunnen. Herken jij je hierin?

Ik heb het echter niet over ‘over-gevoeligheid’, want dit is wat hooggevoeligheid niet is. Het zou oneerlijk zijn nog verder te luisteren naar uitingen daarover op die manier.

Ja het is heel wat, maar ik kan je gelukkig een reden verklappen waardoor je hopelijk je vooroordelen tav. je supergevoeligheid opheft. En dat kan ik heel goed vertellen want ik ben zelf doorheen dat alles gegaan. Nog af en toe kan ik even niet schakelen om weer uit het huidig maatschappelijk systeem te stappen en bevind ik me in zo’n geruzie met mezelf waardoor ik de werkelijkheid van hooggevoeligheid verlies. Want dat is net zo’n werkelijkheid als dat wat ons opgelegd is. Sta hier even bij stil!!

Het is de kunst lieve mede-hooggevoelige en mooi mens om alles altijd dubbel te bevragen voortaan, m.n. over de dingen die bij jou anders binnenkomen. Het zijn vaak dingen die als pijn binnenkomen opdat je kan ontleden wat er geweten moet worden.

Het is enkel de meter van intuïtie, het is er als een rood flikkerend lichtje dat je ten alle tijde kan uitzetten. Nu is de ervaring dat het uitzetten ervan het moeilijkst lijkt. Jouw gevoel is het meeste ultieme van wat is. Het punt van herkenning van een situatie. Een oproep tot het vervullen van je levensdoel dat ontzettend interessante en hooggegrepen intelligentie bevat.

Maak de dubbele check:

  • Wat wordt me gezegd? (wat voel ik?)
  • Moet ik er iets mee? (is het ‘nee’,dan was het je ego)
  • En zo ja, wat dan?

Het belang van ‘anders zijn en anders denken’

Waarom twijfel je dat jouw zijn en denken niet toebehoort aan wat er collectief is gevormd? En ja het past niet! En waarom het bij jou nu eenmaal niet lukt om jezelf ergens naartoe te vormen? Al es afgevraagd of de wereld niet meer zou hebben aan jou als hooggevoelig type die komt vertellen waarom je bepaalde dingen niet meer moet eten. Geloof je niet in wat je voelt dan?

Waarom heb je dan deze gedachtes en visies? Zijn ze dan nergens voor bedoeld?

Ze zijn er voor een heel belangrijke reden!

Zonder een hooggevoelig concept kan de wereld niet veranderen!!!

Het is zo ontzettend belangrijk dat mensen die “out of the box” denken, last hebben van te strak zittende veters (het spant of het zit te los, of het blijft vervelend doen), kieskeurig zijn met wat ze zomaar hun lichaam mee voeden… dit blijven vertellen aan de wereld. Als een ontzettende grote spiegel van nieuwe energie. Het enige wat belangrijk is dat we ons moeten kunnen afschermen tegen de reacties van een mens die er nog niet mee om kan gaan wat jij doet of wat jij zegt. Maar weet ajb. ten alle tijde dat als we deze vorm van zijn niet hadden gekregen we hier echter niks te doen hadden.

Ik weet dat het voor een hoogsensitieve persoon soms lijkt alsof we hier op aarde niks te doen hebben, maar ik hoop je de troost te bieden dat het de enige reden is waarvoor we hier zijn. Bij mezelf is dat uitgedraaid op het sturen van mijn energie op collectief niveau. Dat wil zeggen dat ik in de loop van afgelopen 3 jaar heb gekozen om mee te deinen naar mijn steeds hoger wordende trilling die ik ontvang vanuit mijn helderwetendheid. Dat is mijn punt van ervaring op dit moment. Het verandert voortdurend, maar toch heb ik gevonden waar ik het gelukkigst van wordt en dat is deze blog schrijven en te mediteren met de Engelen om dergelijk wereldwijde problemen te helpen verbannen. De energie te klaren. Zoals je ziet is de gradatie van hooggevoeligheid bedoeld opdat we elk een doelgroep kunnen spiegelen. Ons ding te doen waarvoor we naar deze aarde wilden komen.

Er heerst een universele Wet van Vrij Wil, wat ook betekent dat we zelf de keuze hadden om naar de aarde te komen. Zie het als een verantwoordelijkheid en sterk gevoel dat jij wist hier nog wat te doen te hebben en dat je daarvoor gratis en voor niks al je onverwerkte situaties mag oplossen die nog heersen in jouw systeem. Zoals het afdragen van karma uit vorige levens. De gevoelens die zich aandragen waarvan jij niet weet waar ze vandaan komen mag afwerpen. Daarvoor zijn weer collega-hooggevoeligen die je daarbij kunnen helpen en in dit leven als healer werken. Maar er gebruik van als je dat voelt, die dingen kunnen serieus in de weg zitten waardoor je struikelt met je hooggevoeligheid. In mijn gradatie,waarin ik met de Engelen werk, voel ik precies aan wie daar voor open staat, ik blijf dan ook weg van negatieve energie, ik weet dat dat misschien door jou lieve collega-hooggevoelige kan aangepakt worden. En zo worden we gewezen elk van ons wat onze taak precies inhoudt en je zult het leuk vinden. Er verliefd op worden, ook al voelt dat nu nog niet zo.

Kom gerust een reactie plaatsen als dat zo voelt, dat is alvast een eerste opening om hiermee een stap te zetten!!

Welkom!!

Liefs, Michèle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s