Wat is ascentie ?

We denken bij ascentie waarschijnlijk direct aan de bijbel waar wederom een natuurlijk feit overbeladen wordt als een fenomeen dat alleen is voor de uitverkorene. Maar ik kan je geruststellen dat we daar elk met z’n allen inzitten. Ieder op zijn op haar niveau.

ladder

Ascentie betekent opstijging. In aardse termen betekent dat gewoon dat je groeit in trilling. Ascenderen betekent opklimmen. Het moment dat je zoekende bent om in wijsheid dieper te gaan kijken naar jouw persoonlijke levensproces en haar doel. Het is nu een tijd waar iedereen mag begrijpen, en dat is het altijd geweest lieve medemens, waar zijn/haar natuur ligt. Zijn/haar niet te missen aanwezigheid in dit leven, zonder ooit nog te hoeven twijfelen, onzeker te zijn of in angst te leven.

Een voorbeeld:

Soms voel je ineens dat je niet meer past bij bepaalde vrienden die je misschien al kent sinds je jeugd. Je gaat twijfelen vol verbijstering en ongeloof en toch probeer je het nog eens om aan te sluiten, maar het voelt niet meer goed. Dan kies je (of niet) om afscheid te nemen en draag je het eventuele onbegrip wat door die ander ontstaat. Je wordt gezien als een egoïst, ‘hoe kan je dat nou doen, ik heb altijd zoveel voor je gedaan!’

Niks is minder waar, hier is een moment ontstaan waarin je in Zelfliefde verdergaat en de volgende mensen ontmoet die jouw trilling helpen verhogen. Of bij je passen en je opgelucht jezelf kan zijn. En dat laatste is wat we leren kennen hier op aarde; onszelf!! Jij zo uniek als ik. Jij geeft mij wat, ik aan jou.

En deze mensen komen vanzelf op je pad als jij de keuze in jezelf hebt gemaakt om verder te gaan. Ernaar op zoek gaan heeft meestal weinig zin en zet ons ego aan het zoeken. Veel mensen blijven zich jaren afvragen of dit wel de juiste stap is.

Bij mij gebeurde dat bij mijn eigen vader. Dat is dan nog moeilijker, zeker als dat al op jonge leeftijd gebeurd en je niet uit een bepaalde situatie kan. Je verdraagt de pijn en je kiest niet want dat kan toch niet?!

Gelukkig is dat op latere leeftijd wel gelukt om in respect afscheid te nemen (in mijn geval door een gezonde afstand te nemen) en verder te gaan. Waarbij uiteindelijk na een lang proces de pijn transformeert in Zelfliefde.

Meer dan dat is ascentie niet. Enkel is het wel zo dat als je een trillingsverhoging bent gepasseerd je steeds bewuster wordt van jouw helderwetendheid,-ziendheid,-horendheid, -voelendheid,… en je dus dichter komt bij jouw bron waarin je echte levensdoel ligt. Jouw ding om te doen op aarde, waar je energie van krijgt en liefde voor uitstuurt. En wat uiteindelijk jouw volgende leven zal bepalen. Of deze nu wederom op aarde zal zijn of niet.

Er zijn mensen die al ver staan in hun ascentie, waarbij het ervaren van visioenen ahw. beproefd wordt met wat jij altijd al als waarheid hebt aangenomen. Deze veranderingen       (genoemd: beproevingen; omdat het voelt als het aanleren van aan andere nieuwe taal, die van God en de Engelen) op dit soort hogere trilling zorgen ervoor dat je helpt transformeren daar waar de ander nog mag groeien. Ieder krijgt namelijk wat hij of zij aankan en nodig heeft om te groeien op dit moment. Jouw hogere trilling heeft al altijd geholpen om je omgeving aan te raken ter wille van de groei van een ander, enkel word je je er meer en meer bewust van naarmate je zelf hoger trilt. Er dan een soort van piramide onstaat, ook wel genoemd de cirkel van het leven. Waar ieder op zijn plek voortdeint ter wille van inzichten die de wereld wederom  globaal genezen. Want dat is heel erg nodig. En zo ontzettend mooi, want hoe sneller jij bewust bent en je contact met het hogere accepteert hoe sneller er Licht gegeven wordt in ascentie van het onoverwinnelijke goede. Sturen we het Licht niet bij omdat we in ons ego blijven zitten, zo ook laat moeder Aarde haar onrust zien. Overstromingen, tsunami’s,enz… worden gerust aangestoken omdat wij niet willen verder opstijgen omdat we ons vasthouden aan alles wat materie is. Wat niet is. Wat gevormd wordt uit ongeloof dat alles gewoon al is.

Even een doordenkertje !!!

Waar zit jij in je ascentie ? Heb je wel es een bijzondere ervaring gehad ? Heb je misschien een vraag ? Stel me deze gerust !!

Welkom !!

Dit bericht werd geplaatst in Ascentie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s