Engelenboodschap van week 46

Zelfliefde; wat is het raar?

EBW46

Zie alleen maar liefde wil je helen van alle pijnlijke emoties in jezelf en wat je ziet in de wereld dat jou eventueel pijn doet!!

‘Blijf bij jezelf!’ is niet zomaar een gezegde: Het betekent dat als jouw Zelfliefde verbrokkeld is je ook een verbrokkelde kijk hebt op de wereld rond je heen. Vele frustraties krijg ik over dit onderwerp, mensen krijgen niet makkelijk vat op wat Zelfliefde is. En nog meer over hoe je het leert te voelen. Wanneer vereenzelvig je ermee en hoe? Ik vind het één van de moeilijkste onderwerpen, mensen zien me vaak weer aankomen met de vraag om positief te gaan affirmeren. Ik weet absoluut zelf maar al te goed hoe het voelt dat je daar ahw. precies niet weet aan te beginnen. Een raar gevoel speelt zich af in jezelf! Het is het gevoel dat je er niet wilt aan beginnen dat eigenlijk de graadmeter is dat er gebrek is aan Zelfliefde. Toch heb ik mezelf geleerd om een keuze te maken als deze noodlottige gevoelens toeslaan en oude gewoontes en patronen het overnemen. Dan keer ik de gedachtengang in mij in blind vertrouwen dat het echter niet de bedoeling is dat ik me zo voel. Ik begin met het opzeggen in mezelf of luidop van positieve affirmaties. Hoe het dus ook nog kan: positief!!

Een kijkje te nemen aan de kant van de liefde. Daar waar negatieve emoties opgaan in kracht. Ver weg van wat we geleerd hebben in school, of van een therapeut of van een ouder of zelfs van je beste vriend of vriendin. Daar waar we toelaten dat er ook een positieve en liefdevolle kant is! Het daadwerkelijk toepassen wat in de psychologie cognitieve therapie  wordt genoemd. Erover spreken dat je gedachtes je stemming beïnvloeden is niet voldoende. De positieve gedachtes horen ingebracht te worden in je celstructuur waardoor deze muteren in een levendige cel. Ik ben de laatste die zou zeggen dat het makkelijk is om hiermee te starten, het is een toewijding en blind vertrouwen dat Zelfliefde komt in ons gevoel als we bereid zijn deze eerst technisch in te brengen in ons energie-systeem. Alle negatieve gedachten weg te affirmeren met positieve gedachten. Het is misschien te simpel opdat jij gelooft dat het werkt, toch probeer ik je te bemoedigen om bij jezelf te beginnen wil de wereld vreugdevol worden. Wat jij uitstraalt in Zelfliefde krijgt je vliegensvlug terug. Mensen zijn bereid dan bereid bvb. om eerder ‘ja’ te zeggen dan ‘nee’ tegen je. Wat je geeft uit echtheid krijg je uit echtheid terug!! Dit kan alleen maar werken als je een poging waagt om jezelf graag te zien.

Om te beginnen stel ik voor datje jezelf in de ogen kijkt bij elke spiegel die je passeert(in een restaurant, op je werk, in je badkamer,…)en zegt: ”Ik hou van jou!”. En ja het zal wellicht nog pijn doen, maar dan is tenminste de verwerking gestart. De shift naar een ander gevoel over jezelf komt op het moment wanneer je daar klaar voor bent, maar wel zit het in de herhaling hiervan op dagelijkse basis! Tot elke cel in jou de oude denkwijze over jezelf vervangen heeft. Laat los en doe het gewoon!!! VERTROUW.

Laat gerust iets weten en deel je ervaringen met de wereld. Ik ben alvast trots op je als je tot hier ben gekomen met lezen; dat is een act van Zelfliefde!!!!

Liefs,

Michèle

Geplaatst in: Engelenboodschap

Een gedachte over “Engelenboodschap van week 46 Plaats een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s