Reactie op anonieme vraag:

anoniemevraag

(Ik beantwoord deze anonieme vraag graag in de vorm van een artikel gezien de belangrijkheid van de vraag. De vraagsteller had zich anoniem opgesteld).

VRAAG:

‘’Denk je dat alle depressies te voorkomen zijn? Oftewel tussen de oren zit? Of zou het bij sommigen toch iets zijn van een stofje wat ze missen?’’

ANTWOORD:

Elke vorm van een aandoening is te genezen, echter is het geheel afhankelijk in hoeverre iemand gelooft in zijn of haar eigen kracht om de ‘aan’-doening te keren in een ‘af’-doening. Of iemand klaar is om te weten het ‘waarom’ achter dit signaal? Signaalbestrijding, zo weten we ondertussen, is geen duurzame manier om van lichamelijk of psychische pijn af te komen.

De vragen die we kunnen stellen zijn:

– Is er genoeg positieve energie wat ‘tussen iemands oren’ gebracht kan worden door diegene zelf?

– Heeft deze persoon ook de nodige positieve omgevingsfactoren die deze kracht kunnen bijzetten?  (hoewel het ook zonder kan, alleen is het moeilijker)

Is de persoon bereid om dit proces aan te gaan of in de slachtofferrol te blijven zitten?

– Kan diegene doordrongen geraken(in het geval dat het een karmische aspect betreft waarmee afgerekend mag worden) van de levensles te leren? 

Dit zijn de voorwaarden om een helingsproces te starten en te genezen! Maar rechtstreeks beantwoord ik de vraag heel zeker met:  JA!

Zo weten bepaalde artsen, als ze voor een patiënt zitten, dat bij een positief ingestelde persoon de behandeling veel meer kans heeft om aan te slaan. Maar het vergt wel degelijk inspanning! Ho ho ho, het zal niet aan de arts liggen of jij geneest! Maar alleen aan jezelf. Artsen weten dat!

Zelf heb ik ook mijn jaren van slachtofferschap gekend en gebeurde er niks qua aanvulling van positieve energie, ik was in de ban van de door mezelf toegebrachte en toegelaten negatieve energie. Ik ging de feiten op mijn ouders stoppen of op de wereld. Maar niks ligt buiten je. Jijzelf bent verantwoordelijk voor het feit dat het rechtsom gaat of linksom of rechtdoor wat jouw gezondheid betreft en dit is geldend op eigenlijk elk aspect van je leven. Ook pijn uit een vorig leven ligt zeer zeker niet buiten je. Ik werd daarvoor raar aangekeken in mijn tijd als patiënt in de psychiatrie waar ik vertoefde voor mijn vele depressies en mijn manische episodes. ‘Ja als het zo simpel zou zijn Michèle!’; hoorde ik letterlijk een therapeut zeggen. Als de moeilijke weg heeft gewerkt dan kan de makkelijk weg in ieder geval werken hoorde ik me denken! Kvoelde me er een vreemde eend in de bijt. We zijn dat echter (nog) niet gewend om deze mind-set als een gegeven toe te laten! Enkel hangt het allemaal af van jouw bereidheid om je mind-set te veranderen. En ik kan je vertellen om uit een depressie naar het aanknopingspunt van opheldering te komen is dat nog niet zo makkelijk, maar wel haalbaar! En als je er dan bent aangekomen zie je hoe makkelijk, wat zeg ik hoe ontzettend makkelijk het eigenlijk is om dit proces om te keren!

Ik zeg nu, en ook al heb ik het soms ook lastig met bepaalde levensuitdagingen, dat je ALTIJD positieve energie kunt inroepen of opzoeken. Je zult moeten vertrouwen dat het er ook voor jou is, want je zult het niet gelijk voelen! Op de bank zitten of onder de dekens kruipen voor dagenlang zal je ook gewoon hetzelfde terugbieden. Moeheid, malen, enz…om dan toch op te staan waarvan je weet dat je dat toch uiteindelijk zal doen. inbedTenzij je echter de keuze maakt, zoals velen die ik heb gekend om me heen, om een einde te maken aan je leven wat niet ten goede komt aan de voortgang van jouw ziel in het ascentieproces(zie ‘ascentie‘). Het is als je beslist iets te veranderen dat je iets anders kan gaan ervaren of terugkrijgen! In gesprek gaan met jezelf kan soms een onderduikperiode zijn, hoewel ik er niet echt beter van ben geworden. Ik heb meer dan 25 jaar ongedoken mijn leven geleid in depressie. Het was het moment dat ik met mijn voeten weer op de grond ging staan en doorzette tot ik de depressie versloeg dat ik kon voelen wat er nog meer is na depressie. Ook al liep ik soms in een pyjama buiten omdat ik geen moed had om me eerst te douchen. Dus heb ik hele periodes buiten gewandeld s’ochtends met mijn pyjama onder mijn jas. Dat heeft wonderen verricht al voelde ik het niet eerder werken dan na 10 minuten! Dit is één van de technieken dat ik in de eerste periode had opgestart. Maar het ging veel verder en ik zal zeker hierover nog in 1 van mijn artikelen schrijven. Het is te belangrijk dat ik dit deel met de wereld want ik heb deze ervaringen niet voor niks gehad.

Er is inderdaad een stofje dat is gaan ontbreken in je hersenen, je maakt het simpelwel niet meer aan. Je hebt je vat leeg laten lopen. En ja, medicijnen kunnen het aanvullen maar zullen het niet natuurlijk laten aanmaken. Toch niet met klassieke medicijnen. Wel blijf ik zeggen dat het aan te raden is om eventueel deze klassieke medicijnen te slikken als je in meer dan een middelmatige depressie zit en je er nogal alleen voor staat in je leven. Zeker als je in een manie of psychose zit want de impact kan zo beschadigend voor jezelf of je omgeving zijn dat medicijnen soms de enige oplossing zijn als we het hebben over het 1ste stadium van deze aandoening. Het is vaak slim om eerst een overbrugging te voorzien via de klassiek medische kennis om zo naar een energetische healing over te gaan of datgene wat voor jou de bedoeling is en bij je past. Het was bij mij ook niet zo dat ik de inzichten van nu had 15 jaar geleden. Ik had toen, in mijn slachtofferrol niet geloofd dat positieve energie mij kon helpen met genezen. ‘Zo simpel kan het toch niet zijn?’, dit aangezien we al eeuwen in de veronderstelling zijn dat alles ingewikkeld verloopt. Ouderwets gezegd ; vele schriftgeleerden willen precies niet begrijpen dat wij zelf wijze en krachtige wezens zijn met een zelfhelend vermogen. Waarom zou ik hier iets verkeerds zeggen? Het is meer dan nodig dat drastisch therapiewijzes omgezwaaid worden en er een totaal-beleiding komt van de klant(patiënt noem ik diegene het liefst niet meer, voel maar zelf hoe ‘ziek’ het voelt) ter wille van zijn of haar natuurlijke kracht wat reeds aanwezig is om mee te gaan genezen. Zeker als karma hard is ingeslagen, zoals dat het geval was bij mij. Maar medicijnen alleen zijn niet de oplossing. Het is eigenlijk tijd voor een diepere aanpak dan dat van de huidige therapievormen. Het is tijd voor een samensmelting van klassieke en alternatieve geneeswijzen.

Het is niet simpel, ik geef toe dat het niet makkelijk is geweest! De inspanning dat het vergt is van grootse toewijding. Wat wil je, je gaat iets aan? Je ‘echte’ genezingsproces, maar je weet niet hoe het voelt jezelf lief te hebben? Dan beginnen we daarmee in de technieken die er zijn ook op alternatief vlak, die mij opening hebben gegeven en inzichten hebben geboden. Maar nog belangrijker, mij ruimte hebben gegeven om van onvergiffenis naar vergiffenis te gaan, want vergeven dat doe je voor jezelf. Hier even kort door de bocht wat betreft de alternatieve genezeningstechnieken. Wat zeg ik, heel kort voor nu. Wat daar achter zit kan ook via een totaal-therapie voorzichtig en zacht aangepakt worden. Er wordt vaak een beeld geschetst van wat niet goed is op het gebied van alternatieve geneeswijzes en daar ligt dan de focus op. Alsof dat omgekeerd niet het geval is!  Echter voorbij het ego eventje hier, als men als wetenschap(per) dieper wil gaan kijken zit er een fenomenaal platform aan mensen met (intuïve)kennis. Zoals ik dat heb ondergaan en dit met een bipolaire aandoening. Het begon met geen pilletje meer innemen tegen hoofdpijn! Hoe kan het anders? Via het lichaam? In combinatie met onze geesteskracht? Mijn zoektocht eindigde bij energetische beinvloeding. Het verloopt via het inzicht hoe ons menselijk energie-systeem werkt, hoe het verbonden is met het collectieve magnetisch veld. En het verloopt via alles wat je in je gedachten verandert waardoor je ook je werkelijkheid verandert. Het was voor mij een ‘durven doen’. Met velen rond mij die met me lachten. Maar waar ik nu sta is een wereld van verschil bij het oude. Niet door onhandige en gevaarlijk beslissingen te nemen en te rotzooien bij wijze van spreken met medicijnen of doorheen koppigheid. Al ben ik dat ook geweest. En jawel hoor, ik heb ook tijden gekend dat ik mijn medicijnen heb gestopt, maar er was niks in de plaats. Geen vervanging om mijn vaten mee te vullen. En dat werkt niet, want je gedachtengang gaat door zoals je dat zelf hebt gevormd al die jaren! Het ‘niet genoeg houden van jezelf’, ‘het laten bestoken van jezelf met wat anderen denken’, enzovoort, zijn de factoren die je depressief kunnen maken. Je narcistische vader of moeder die je stemmetjes heeft achtergelaten in je hoofd die je zelf nog toelaat in je belevingswereld.

Doorheen de kennis die ik opdeed rondom het feit dat we meer zijn dan een vleselijk wezen en het vleselijke is ontstaan door cellen en celdeling uit dewelke ons lichaam is opgebouwd, wist ik dat deze cellen leefden. En elk ‘leven’ kan je beinvloeden. Onder de microscoop zie je deze cellen bewegen en verder is bewezen door dr. Masara Umoto(zie bronnen onderaan) dat als er positieve gedachtes naar deze cellen gestuurd worden haar structuur drastisch veranderd wordt. En dat bij negatieve beinvloeding de celstructuur afbreekt. Dat is nu net wat er gebeurd bij het menselijk lichaam zoals bij bvb. kanker, de afbraak van cellen gebeurt(door oorzaak) en er wordt nog te vaak in de oude energie-setting binnen de klassieke geneeskunde gekeken hoe de symptomen te bestrijden. Maar bij wie van hen die genazen mag de vraag gesteld worden ‘hoe hebben deze mensen dat gedaan?’ Wat dus betekent dat men huidig nog niet kijkt naar het waarom er kanker wordt geconstateerd en ook nog niet hoe we de cellen weer volledig in tact kunnen krijgen zonder dat er schade gebracht wordt aan gezonde cellen. Begrijp me goed dat ik hier niet kom te zeggen dat ik tegen klassieke wetenschap ben, ik vind dat het tijd is om nog meer kennis met elkaar te delen. Zoals ik intelligente kennis opdeed via mijn ervaringen. Ik ben geen dokter, maar ik ben iemand die inzichten heeft verworven doorheen ervaring en doorheen het diepe contact met mijn innerlijk kracht. Ik wil graag een dame naar voren brengen die mij ontzettend heeft geïnspireerd(meer dan ik haar dankbaar kan zijn) en die zichzelf  heeft genezen van haar kanker. Ze heet Louise Hay en heeft de wereld rondgereisd met haar verhaal. Zie bronnen onderaan om haar verhaal te lezen.

Bepaalde aandoeningen, ik gebruik het woord ziekte nooit meer, zijn drastisch en omdat we geleerd hebben in een verouderde energie-setting te denken is het broodnodig om hand in hand met de verouderde pathologische kennis deze overbrugging naar nieuwe geneeswijzen te maken. Ook zijn er geneeswijzen die we allemaal al eens hebben gekend, in tijden waar we onszelf of anderen geneesden in de levens die we hebben geleefd. En deze kennis is nog beschikbaar bij bvb. sommige mensen uit Indonesië. Die hier in Nederland zijn, wijs en rijk aan overdrachtkennis van een oude wijze ziel als overgrootmoeder die het ooit in de familie bracht. Maar we kunnen onszelf helpen herinneren vanuit de informatie die is opgeslagen in onze cellen om weer bij die tijd te komen waarin we onszelf geneesden. Zoals er ook mensen zijn die met de kracht van Energiewerk(met al z’n facetten) kunnen helen.

Ik was eerder eigenlijk niet sterk genoeg om de aandoeningen vooroorzaakt in mijn karmische tijden zomaar makkelijk te helen in dit leven, veelal dacht ik echt dat het leven niet voor mij was bedoeld. Depressie nam het over en ik wou alleen maar dood. Weg van de ellende ipv. doorheen de angst. Ik vroeg 1 keer aan een psychiater of hij mij een slaapmedicijn kon geven tot de anti-depressiva werkte. Zo zwaar was het. Maar zo werkt het niet! Ik moest inzien dat geluk ook voor mij was bedoeld. Gelukkig kwam ik erachter dat het een proces was. Dat de zelfmoord gedachtes dat bij depressie horen 1 hele grote leerschool waren. Zo mocht ik kennis maken met de invloed en kracht van positieve energie ter wille van mijn zelfgenezing met als gevolg dat ik geloof dat ze haar intrede kan doen in een begeleide therapeutische context als onderdeel van het behandelplan van een klant. En ieder begint op een eigen tijdstip in dat proces. Het opnieuw leren aanleren van een denkwijze dat niet is geleerd doorheen het opgroeien tot dusver. Sterker nog cognitieve therapeut zou tot haar hoogste potentie kunnen uitgevoerd worden in combinatie met energetische bekrachtiging dan ze ooit bereik heeft. Het is een vergedreven ‘anders leren denken’ die zowel in groep als individueel kan toegepast worden. Vanuit een professionaliteit waardoor dat in volledige veiligheid van de klant gebeurd, waar we als arts niet meer hoeven bang te zijn om iemands proces eindelijk aan te gaan. Het deed mij destijds veel pijn dat er niet dieper werd ingegaan op mijn onderliggende pijn waarbij ik voelde dat het tot daar was en niet verder. En daar sta je dan, er is niemand die het durft aan te gaan en daar werd ik nog depressiever van. Vond het oneerlijk. Ik miste iets! En toch ben ik het aangegaan met de therapeut waarmee ik momenteel al een tijd samenwerk in combinatie met mijn antroposofisch en klassiek opgeleide huisarts. Hoe erg is het dat je dat niet kon delen met de ggz of dat dat zou consequenties hebben voor je verdere behandeling. Dat het niet mogelijk was om deze wetenschappen samen te brengen hoezeer je ze ook nodig had!! Ieder mens, hoe in de war of beschadigd ook heeft het recht op een volledige behandeling en genezing van het zelf. Het zou werkelijk het ideale plaatje zijn als klassieke psychiatrie/geneeskunde met holistisch psychiatrie/geneeskunde zouden samen kunnen werken. Wat zeg ik, geen twijfel over, dat IS de toekomst!!!!

Ik hoop dat ik op mijn manier de vraag heb kunnen beantwoorden.

Reageer en deel je mening, je bent meer dan welkom!

Liefs,

Michèle

 

Bronnen:

dr. Masara Emoto : http://www.masaru-emoto.net/english/water-crystal.html

Louise Hay : http://www.louisehay.com/about-louise/

Geplaatst in: Ascentie, Levensverhaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s