Reden van opvoeden: in het kort

 

Weet je

hoe je opgevoed bent is net datgene wat je nodig had om jezelf te worden en in je kracht te staan,

ouders

om datgene uit te dragen wat bij je past,

want wat je heb gevoeld, gehoord, geweten en gezien tijdens je opgroeiproces is de informatie wat je nog nodig had om je Goddellijk Levensdoel te kunnen leven,

ook al deed het pijn, werd je er mishandeld, gekleineerd of gepest. Deed je er een minderwaardigheidscomplex op of eet je nog steeds emotioneel,

het is geweest omdat jij als ziel deze ouders heb gekozen,

hoe ze ook hun ego leefden, ze deden in hun ogen het beste voor jou, ook al kan je dat nog niet begrijpen.

Vergeef ze, en leef voor jezelf

Vergeven doe je voor jezelf, het is niet zo dat je goedkeurt wat je ouders hebben gedaan, het is een kwestie dat je kan loslaten de verwachtingen die je nog steeds van hun hebt. Jij koos hen, de pijn was enkel groeipijn die jij als sleutel tot jouw bestaan nodig had om jouw karma te kunnen verwerken en je vleugels uit te slaan.

Persoonlijk

Ik heb mijn ouders vergeven, mijn grootvader ook…voor zijn misbruik. Ik heb opnieuw gedefinieerd wie ik wel mag zijn. Mij en alles wat daar bijhoort is veel groter dan te blijven vasthouden aan een piepklein onderdeel van mijn leven waarin mijn ouders voorkwamen. Waarin ik vooral dezelfde pijn verder zou toelaten als ik op dit moment nog zou vasthouden aan de waarden en normen van mijn ouders. Deze zijn niet mijn waarden en normen. Ik ben een nieuw persoon en ik hou van mezelf.

Ik ben dankbaar voor mijn les lieve ouders. Het was mijn avontuur. Jullie waren de sleutel tot herstel van mijn ziel.

Liefs, Michèle♥️

Leestip: ‘Boek van Vergeving’ door Willem Glaudemans. Praktische gids van wond naar wonder. Oefeningen die levensveranderend en levensbepalend zijn.

Geplaatst in: Levensverhaal, Vergeving

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s