Slachtofferschap

Dit artikel is een onderdeel van mijn boek dat ik aan het schrijven ben. Sterker nog het zit vervat in mijn missie omdat dit onderwerp ook bij mij persoonlijk heeft gespeeld. Waar karmische pijnen hard toesloegen.

Ik hoop met dit korte artikel te inspireren dat de weg naar genezing veel korter kan dan waar we voor kiezen vanuit het ego(onze lager zelf) als we dat durven doen vanuit onze Hogere zelf.

slachtofferschapVanuit het ego:

– Je zegt dat je hebt gekozen om uit je slachtofferrol te stappen, maar je doet niet wat je zegt. Maar je weet dat je vasthoudt!

– Je luistert naar dat innerlijke stemmetje die zegt dat je moe bent, iets niet kan, je ziek bent en zo voelt dat dan eveneens, maar je weet   

  tergelijkertijd precies hoe het werkt!

– Je zit voor een ander je datzelfde weten te herhalen of je belast een ander met wat je eigenlijk al weet, en je doet het steeds opnieuw. Patch boem… gelijk als je binnenkomt bij iemand!

– En nog een belangrijk collectief voorbeeld van de helaasheid van de kracht van slachtofferschap wat ik hierboven zonet vanuit het individu beschreef:

De joodse bevolkingsgroep mag hogere trillingen opzoeken. In plaats van te geloven in de werkelijke bestemming van bvb. de joodse bevolking zoals deze nu is(vermengd met iedereen waar ook ter wereld aangezien we allen één zijn) en dus afstappend van het idee dat het beloofde volk nu geen één zou zijn met de rest van de wereld. Ook al is dat in de geschiedenis ooit waarheid is geweest lieve medemens. Het is nu de kunst en wijsheid om in te zien dat het meer dan voldoende is om de sterke connectie te houden met God. Het blijven zoeken naar een plek is ego, ieder staat al op zijn of haar plek. Je voelt je thuis in het hart van God en dat is genoeg. Het is jammer dat dat prachtige joodse volk met een leerzame geschiedenis blijft rechtzetting onttrekken aan de holocaust, dit is een massale vorm van slachtofferschap. Alsof hun voorouders op zielsniveau deze herinneringen jaar na jaar nog trekken emotioneel gezien als zielen, door de vele memorials heen. Waardoor op deze dagen zelfs de hele wereld zo meedeint op de negatieve energie dat teruggehaald wordt naar de aarde terwijl de overleden joodse zielen proberen op te stijgen. Al heel vele decennia. Dit is slachtofferschap ipv. te kiezen voor genezing en kracht. Te verwerken en te vergeven dat het verleden zo is geweest en dat ook weer zijn karmische redenen heeft waarom het zo is geweest. Terwille van de overleden zielen!! Kijkend naar de situaties rond je, te zien dat het kind van je buurman misschien iedere dag slagen krijgt en zwaar mishandeld wordt. Dit is de holocaust. Stel dat we dit herdenken, dat zou niet eerlijk zijn naar het kind toe! Het kind genezen en het laten inzien dat het verder mag dan wat het heeft geleefd is cruciaal voor diens groei ipv stagnatie. Niet langer te focussen op de racistische uitingen van versnipperende jongeren die anti-semitisme als een zelfbescherming opzetten. Dit is hun pijn en heeft niks te maken met het joodse volk. Het is deze triggerpijn die je nog voelt dat je mag verwerken, ook de pijn wat op jou is overgedragen door ouders of grootouders die nog vastklampen aan de energie van de gruwelijkheden van de holocaust. Ook zij zijn in staat te verwerken en te genezen. Hoewel het een diepere energetische verwerking vergt willen we echt genezen. Psychologische hulp zal niet voldoen bij dergelijk diepere trauma’s. Daarom geloof lieve joodse mensen dat je als individu je kracht met God pas verbind als je loslaat en vraagt aan de Engelen om geheald te worden. Hoe je het jaren hebt gezien van je joodse medeburgers is de werkelijkheid omzeilen voor wat het werkelijk is in het hier en nu.

Al zeg je me; ’maar dat heb jij niet meegemaakt!’. Dan zeg ik je: ‘ja dat heb ik samen met iedereen om ons heen net zo meegemaakt maar dan onder een andere vorm of zelfs in diezelfde tijd of andere tijden. Denk aan de zogenaamde heksen die opgehangen werden, de gruwelijkheden in de romeinse tijd. De middeleeuwen…enz. We hebben allemaal een karmisch verleden die we hier op aarde aan het verwerken zijn, waarvoor we op aarde zijn! Maar er zijn namelijk meerdere keuzes om het te verwerken. In het slachtofferschap of er buiten!!!

Tip: Cd ‘Karma Loslaten’ van Doreen Virtue

Ter verkrijgen in de nederlandse boekhandelwebshops. Ingesproken door Annelies Hoornik. (Doe het niet iedere dag, maar laat je energetisch systeem de kans om min. 14 dagen de verwerking af te dragen. Je voelt het wanneer je de cd de volgende keer moet doen).

Geplaatst in: Healing

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s