Ongewenst energiewerk: goedbedoelde intentie of je hoogste goed?

Ik ben net mijn bed uit en de Engelen kloppen me op de schouder om dit artikel te schrijven. Ze stoppen mijn oorchakra’s dicht zodanig er een andere frequentie hoorbaar wordt. Het alfa -geluid neemt het over en via deze golflengte komt hun wijsheid voor de wereld vandaag binnen over het onderwerp: ongewenst energie werk.

Van intentie naar gevaar

Misschien ken je ook mensen rond je die je liever ziet gaan dan komen, die zuigend zijn en waarmee je misschien in het ergste geval jezelf niet meer tegen kan verweren. Het gevoel dat diens energie bezit heeft genomen van jouw lichaam en jouw energie. Je voel je steeds vermoeider tot je tot de conclusie komt dat je maar je bed induikt om het contact met diegene van je af te slapen.

Maar helpt je dat voldoende?

Ik kan me voorstellen dat al gauw iemand tegen je zegt dat je de dingen even moet uitslapen, maar wat als het niet meer over gaat? Wat is er dan misschien gebeurt waardoor je diegene probeert met alle vermogen van je af te duwen? In een voorbeeld over wat er onlangs bij mij is gebeurd, wat weer mooi is want dan kan ik erover schrijven, ging het als volgt. Omdat ik dus schrijver ben en er heel wat mensen de revue passeren met opmerkingen en vragen over wat ik allemaal schrijf komt het ook wel es uit de verkeerde hoek. Indien ik mezelf niet voldoende energetisch bescherm aan het begin van de dag kan het gebeuren dat diens energie mij omtovert tot wie ik niet ben. Of met andere woorden tot wie die ander momenteel is en hoe diegene in zijn of haar vel zit. Deze energie toevoer is dan de energie van hoe die ander zich voelt. Maar hoe beoordeel je nu of dat ongewenst is voor jouw eigen hoogste goed. Wel dat is heel simpel, ook al voelt het op zo’n moment niet zo. Het is een kwestie dat jouw gevoeligheid van het moment geen nood heeft aan harde energieën. Maar het kan ook zijn dat diegene een karmische verbinding met je heeft gehad in dit leven of vorige levens waardoor jij opnieuw van onder de invloed komt te staan en het betekent dat het tijd is om deze trigger nu weg te halen uit jouw blauwdruk. Als het ware de ui mag pellen daar waar het je niet verder dient in dit leven. Zoook deed onlangs dat gevoel bij mij voor via een toespeling van iemand die het niet goed had gemunt op mij. Ook al was het volgens deze persoon allemaal goed bedoeld. Het was aan mij om me niet te laten vangen door mijn compassie dat iedereen een kind van God is en gewoon verdient om mijn aandacht. Wat ik vaak te rechtdoor vind. Nee, we leven op aarde en op aarde zijn er bepaalde energieën gedragen door anderen die we willen wegwerken. En als we beschermd zijn en in onze kracht staan dan kennen we onze grenzen en zien we inderdaad ieder als een kind van God op een gezonde manier. Dus geraakte ik in de war. Er ging een eerst een stoet aan gedachtes voorbij zo van; maar diegene probeert me iets te leren,…ik ben dan wel weer die in mijn ego zit,… Hoor je hier mijn ego tussendoor komen? dat is nou net juist het kenmerk van uit je kracht zijn. Het is liefste medemens niet zo dat raakweg een ander jou openbaarlijk moet gaan vertellen wat goed zou zijn voor je als dat niet door jezelf gevraagd wordt. Dat heet over de grens van iemand Vrije Wil gaan.

aura
Ieder in zijn eigen kleur

En zeker als dat via Facebook gebeurt. Dan is het zaak om niet meer te reageren op dergelijk toespelingen of je daar nog op één andere manier aan vast te houden. Je hebt ook die mensen die je ineens een bericht via messenger van fb sturen(dat is je eigen fb-mailbox), zo van ‘hallo michèle, zou je eens willen kijken naar mijn … Nee het is onbeleefd om dat zo te doen, dat voelt niet goed. Iemand kan je altijd eerst om je aandacht vragen voor iets en dan kan je daar over beslissen. Voel maar dat is een geheel ander energetisch gevoel. Sterker nog het is een assertieve manier en assertiviteit betekent dat je een ander op een respectvolle manier iets vraagt net als dat je dat doet aan de ander. Wil je deze gezonde manier van assertiviteit leren beheersen dan is een goeie leestip hierbij het boek van Doreen Virtue: http://www.nieuwetijdskind.com/assertiviteit-voor-aardengelen-doreen-virtue/

Het hangt bij dergelijke voorvallen dan af hoe stevig je in je eigen kracht staat en hoe verward jij kan geraken van dergelijke conclusies die iemand aan het trekken is over jouw leven en jouw zijn. Het kan ook gaan over het geven van een energie healing op afstand, je wordt er maar net het slachtoffer van. Weet natuurlijk dat dat niet zomaar gebeurt als jouw ziel dat niet wilt, maar ook in de wereld van verkeerde spiritualiteit heb je mensen die verkeerd omgaan met dergelijk energetische kracht net als dat gebeurt in de medische geneeskunde. Weliswaar misschien zelfs met een goeie bedoeling, toch is het gelijk voelbaar in de energie die naar je toekomt of de energie je voedt of niet. Denk aan een zoon of dochter die met een verkeerde vriend of vriendin naar huis komt, dan voel je dat de invloed van die ander goed zit of niet. Algemeen kan je stellen dat als het je voedt het goed voor je is, zoniet en raak je van slag dan heeft het simpelweg niet je hoogste doel gediend. En is het zaak om de nodige beschermingstechnieken in te zetten. Deze zijn net zo belangrijk als we eten, drinken en slapen, alleen zijn ze kenmerkend een diepere schoonmaak in je energetisch energiesysteem te houden dan bvb. slapen. Slapen lost uiteraard wel een heleboel op maar niet als het net te ver is gegaan waardoor je gedachtes bij het voorval blijven hangen. Je systeem is dan in de eerste plaats door die ander aangetast en vaak heb jij dat ook laten aantasten. Maar in het geval als het allemaal ineens zomaar opdaagt en naar je toekomt en je bent te weinig verankert in jezelf dan is er ook vaak weer werk aan de winkel om jezelf op te poetsen en weer in je kracht te zetten. En het herstel gaat snel want als jij in zelfliefde jezelf even een moment gunt(ook al voel je niks meer, gewoon doen) om jezelf energetisch weer recht te zetten voel je onmiddellijk of na een minuut of 10 dat je herstelt. Kijk eerst wat er bij jou past en goed voelt bij dergelijke beschermingstechnieken.

Wil je meer vernemen over technieken die persoonlijk bij jou passen om je te beschermen tegen dit soort ongewenste energieën of psychische aanvallen dan kan je me altijd een mailtje sturen via mijn contactformulier onder het menu ‘contact’.

Heb jezelf lief,

Bescherm jezelf!

Michèle

Geplaatst in: Healing

2 gedachten over “Ongewenst energiewerk: goedbedoelde intentie of je hoogste goed? Plaats een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s