We zijn gewend:

Om onszelf te laten begeleiden doordat we eeuwenlang verteld worden wat te ‘moeten’ doen.

Al eeuwenlang protesteren we vanbinnen omdat we het soms echt ‘beter weten’.

Maar wat als ook dat ‘beter weten’ aan banden werd gelegd?

Dan ging jij mee en knikte ‘ja’ op deze toespelingen: ”je bent te eigenwijs!”, ”waarom moet je altijd zo koppig zijn!”, ”luister eens een keertje!”, ”je werkt in een groep dus moet je rekening houden met…”.

Jap…”horen, zien en zwijgen” is in het leven geroepen terwijl het bestaan ervan heel ver terug gaat! Zou er dan werkelijk chaos zijn als we ”horen, zien en niet zwijgen”? We zijn bang controle los te laten! Waarom eigenlijk?

Wat zou er gebeuren als iedereen gewoon zichzelf zou zijn en zijn of haar oplossing aandraagt. In mijn optiek is dat veel meer dan een mening! Mag ieder niet eigenhandig tot een conclusie komen? We hoeven niet doorheen oorlog hoor om dingen te veranderen! Het is zo veel simpelder!gewoon

In verleden tijden was het stamhoofd diegene die zorgde dat een groep in gezondheid en vrede kon leven. In deze tijd kunnen we niet zomaar meer aannemen dat ‘stamhoofden'(werkgevers, leiders,leraren,…)tegenstrijdige belangen plaatsen met een groep. Ik heb het over het bestaan van rechts en linkse politieke partijen, artsen die betaald worden met het geld van diens client zijn of haar medicijnen zodanig ‘onderzoek’ gedaan kan blijven worden. Ha ha…wordt jij wakker?

Elk groepslid is nog steeds een eigen leider, mochten we dat vergeten zijn(al zijn we hartstikke ziek of misselijk; al kennen we nog niet massaal de weg om elk voor onszelf hier uit te komen). We zijn wel 100 % vermogend om wel eigenwijs te zijn, want wie heeft van dit woord iets negatiefs gemaakt? Werd de intentie verplaatst door het katholieke systeem destijds naar een eerder te judiaanse(zelf bedacht woord voor: alsof het gedrag door Judas werd aangenomen en dus verkeerd is) uiting? Want het betekent slechts dat je vanuit  jezelf wijs bent! Prachtig zou ik zeggen!!

Het stelt eerder het woord mens’dom’ in gevaar. Is dat het niet? Wij hadden ook positief over onszelf kunnen zijn: mens’dom’!

Nee, we zijn gewend om te stoppen als het moeilijk wordt. Daar waar wijsheid te confronterend zou zijn! Wie heeft ooit gezegd dat wijsheid makkelijk is? Daarom zijn ook de wegen van het universum, God of Moeder Natuur(of hoe jij het noemt) ondoorgrondelijk. Stel we zouden ze kunnen doorgronden?

Jij lieve medemens zal inspireren door je werkelijke waarheid, wat je voelt, uit te spreken! Hoe raar, stom  of eerlijk dat ook is voor de buitenwereld!! De lachstemmetjes, de mensen met een geconditioneerde houding zullen daar gaan staan met hun verwrongen blikken die al aan het nadenken zijn als je goed kijkt. Maar je zult jezelf dichter brengen naar de wegen die leiden naar je werkelijke zelf. De inzichten komen pas na jouw zet! Want tijdens die plotse energieverstoring die je teweegbracht heb je het transformerende werk al gedaan. Dit altijd voor jezelf en de anderen en de hele wereld. Zo werkt dat! Hoe mooi is dat!

Denk niet dat je je ook maar 1 seconde eenzaam hoeft te voelen hierbij; je heb net ieders hart geraakt! Ok je zult geen volgers hebben(tenzij je dat had gewild?) maar je zult al snel andere individuen zien groeien tot wie ze zijn!

De groep dezer dagen dat zijn we elk Zelf!  Stel als ieder zou volgen…

nou ja kijk dan maar eens om je heen?!

Het Licht in Mij groet het Licht in Jou!

Liefs, Michèle

Geplaatst in: Boodschap

2 gedachten over “We zijn gewend: Plaats een reactie

    1. Ha Agada, je kan pas je reactie zetten op mijn blog als ik daar eerst de toelating voor geef(door wordpress zo geregeld). Dat komt binnen via de email en soms zie ik dat over het hoofd. Lukt het nu?
      Fijne week!!
      Michèle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s