Positief, negatief of gemengd

Ik kreeg meermaals de vraag onlangs of we nu beter positief benaderen of negatief of beiden in het communiceren met onze medemens.

Vanmiddag nog kwam ik een mevrouw tegen die uit zichzelf naar me toekwam tijdens ik een petitie aan het afnemen was tegen de leeuwenjacht. Ze vertelde me dat ze die gruwelijke plaatjes rondom dierenleed wel es verandert als ze petities deelt op haar facebookpagina. Ik vond dat wel verstandig, het kan hartverscheurend zijn al die gruwelijke beelden die je binnenkrijgt rondom dierenleed. Zo kreeg zij haar doel gemaakt. En toch waren we het er beiden over eens dat bvb. een organisatie als Greenpeace wel soms moet hard optreden willen we ons doel halen daar waar het snel moet gaan en er gered moet worden.

Zo is dat bij elke communicatie met de buitenwereld. Communiceren we positief, negatief of gemengd?

Ik hou aan dat we de gebeurtenis ‘vertellen’ en de oplossing ‘aandragen’ in één beweging. Het kan op die manier alleen maar heel duidelijk zijn. Een portie transformatie en een portie educatie. Een mooie definitie van wijsheid als je het mij vraagt.

Als het over spiritualiteit gaat

Op deze blog neem ik het onderwerp waar ik het meest ervaring mee heb, en zeker niet makkelijk, namelijk hoe doe je het om mensen te spreken over spiritualiteit.Dat kan makkelijk en moeilijk. Maar het is zo interessant ondertussen hoe mensen reageren op de beleving van energetisch aanvoelen. De Nieuwe Tijd zorgt ervoor dat we mensen kunnen laten voelen dat spiritualiteit een gegeven is als een ander. Je hoeft het woord ‘spiritualiteit’ geeneens te gebruiken. Het is al gaande als jij je energie instelt. Dat wil zeggen dat als je in gesprek bent met iemand je je even bewust wordt van je eigen aanwezigheid en je spirituele kennis en wijsheid. Het mooie is dat dat gelijk gebeurt zodra je deze gedachte maakt. In dit geval zijn gedachtes zeer krachtig. De energie vloeit waar de gedachte heen gaat. Vervolgens focust je op je hart(daar zit de hartchakra=een energiewieltje dat altijd in beweging is, tenzij je emotionele hartpijn hebt of fysieke hartpijn) en je hebt bij deze al het contact gemaakt met de hartchakra van de ander waarmee je in gesprek bent. Dat gaat razendsnel, we hebben het ten slotte over energie. Ik zou zeggen als je sceptisch bent of dit niet gewend bent, het toch es uit te proberen. Wat heb je te verliezen?

Wat gebeurt er dan?

Wat er gebeurt is dat je bij jezelf meer rust ervaart en kan kijken naar die ander op een andere manier dan je altijd hebt gedaan! Op een afstand! Het is een opluchting te voelen dat het ook anders kan. Je kan dit fenomeen gelijk voelen. Dat ook jij kan communiceren zonder pijn. Want het is vaak moeilijk het ego in bedwang te houden laat staan te luisteren naar die ander. Ik kan stellen dat het ego de laatste is die weet hoe het moet, dus het is uiteraard heel normaal dat je dan niet ver geraakt. Laat staan iemand inspireert. Laatstaan je doel bereikt! Want is dat niet het mooist wat er is op aarde. Dat 1 mens gewoon een doel kan bereiken! Maar zie het in eerst instantie voor jezelf als een draagkracht om je beter uit de voeten te helpen. Want jij hebt zeker wat te vertellen aan de wereld. Er is niemand anders dan jij!

Wat jij hebt heb ik niet!

11951159_10200921505717884_3834967308453215666_n

Dus liever wijsheid dan pijn… toch? Als je de smaak te pakken hebt dan ga je…

The is no way to peace, Peace is the Way!

Veel plezier!

Michèle

Geplaatst in: De Nieuwe Tijd, Inzicht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s