Help mijn nieuwetijdskind maakt me gek!!!

handenhaar handenhaarmoeder handenhaarkind 

‘’Die wijsneus mag je nu even wegstoppen, heb er nu genoeg van!’’

‘’Nee, niet weer miserie met de juf op school!’’

‘’Als ik naar hem kijk wou ik dat het ook es op mijn manier kon!’’

‘’Ik kan haar/hem soms wel haten!’’

‘’Waarom moet ik nu zo’n kind hebben die nooit luistert maar het altijd beter weet!’’

Hoe verder

Te horen uit bovenstaande uitspraken kan je de onmacht voelen waar een ouder van een NT-kind zoals tegenaan loopt. Maar misschien kan ik de energie omdraaien om zo een andere visie te verwelkomen tav. zo’n ‘wijsneusje’. Hoe groot of klein die ook is!

Ik ben er hier van uit gegaan dat de ouder die dit artikel leest reeds weet wie de NT-kinderen zijn en waarom ze zijn zoals ze zijn. Maar toch wil ik alsnog even een kort rijtje opnoemen mbt. hun levensdoel. Het is niet makkelijk om NT-kind te zijn en het is dan ook niet makkelijk om er een ouder van te zijn en de nodige skills ontbreken om het anders te doen. Alhoewel dat laatste snel verholpen kan worden. Kijk je hebt in de gaten dat je kind intelligent is. Eerder niet van het soort dat knap is in wiskunde, maar het kind dat informatie draagt dat dieper gaat dan wat jij als ouder soms zelf bevat. En als we dat kunnen aannemen dan is er reeds het grootste deel van het conflict verholpen.

Nieuwetijdskinderen:(zonder dat ik hier een onderscheid maak tussen de verschillende soorten NT-kinderen)

 • uiterst gevoelig maar toch moet het anders
 • gaat schoppen of stampen tot onrechtvaardigheid uit de zaak is
 • kan sociaal fobisch zijn, gepest op school, al jong depressie ontwikkelen omdat het de buitenwereld niet begrijpt
 • ‘weet’ het beter omdat het dat ook doet, deze kinderen voelen of iemand liegt of of iemand zich anders gedraagt dan wie hij is. Kortom deze kinderen lezen de hele dag door het verschil tussen iemands ego en ware ziel en zullen voelen dit te willen corrigeren
 • …dit zijn enkele van de herkenningen, maar jouw kind blijft uniek zoals we dat allemaal zijn. Het is niet zo dat het NT-kind meer is dan wat voor ander kind, gewoon anders. Je hoeft ook nooit te benoemen dat het een NT-kind is, het is enkel belangrijk dat je haar of zijn persoonlijkheid laat gelden op een gezonde manier.

Het is belangrijk en de bedoeling dat jij als ouder of verzorger kan zien hoe jij iemand opvoedt die in de rol zal treden van een leider. En dat kan op allerlei vlak zijn. Zo’n kind zal enkel en alleen tegenstribbelen omdat het zelf de impact van zijn rechtvaardigheidgevoel nog niet kent. Het is simpelweg gedreven om een punt te maken van iets wat oneerlijk is en niet stemt met zijn of haar Licht.

We spreken van een ‘Licht’ omdat het kind(ook als het gaat om een volwassene) daar niet kan tegenin druisen. Het is een gegeven wat bepaalt is. Net zoals we ook moeten leren omgaan met het feit een banaan krom en geel is. Even een basaal simpele verlijking. Het kind wordt gestuurd door deze energie dat het draagt. Het zal nooit anders kunnen noch anders willen dan waardoor het gedreven en gestuurd is. Daar komt de depressie vandaan bij z’on kind. Het kan zijn/haar ei niet kwijt en dat enkel en alleen omdat het niet mag, terwijl het voelt te moeten. Hier zit de taak van de ouder om dat in te zien en het kind als heel jong zijn waarheid tegen een juf of meester te laten uiten. Want dat is hun missie, de wereld hun Licht laten voelen. Tijdens de interactie van een NT-kind met een ander individu of de wereld wordt hun Licht toegevoegd aan het Licht van die ander waardoor er transformatie ontstaat en iemand zijn of haar levensdoel in zicht krijgt door te leren van wat het NT-kind zegt en doet. En dat laatste is zijn of haar Licht verspreiden letterlijk en figuurlijk.

Hoe doe je dat nu allemaal?

1/ naar school:

Ga simpelweg mee naar school op afspraak bij de juf/schoolhoofd en laat het kind rustig vertellen wat er is gebeurd. De enige steun is dat je als ouder kan geven aan je kind is dat dit de rest van zijn of haar leven gaat gebeuren en zo’n leidertje zich wil kunnen uiten.

Hiervan zal jij leren en trots zijn en toon je hoe jij met je kind omgaat. En nee, de wereld zal het vaker niet begrijpen en je zal misschien hard moeten wennen. Maar jij, lieve ouder hebt zelf een mooi prachtige missie gekregen om je kind op deze manier te beschermen, maar vooral daarin te begeleiden. LAAT LOS het feit dat de juf of meester je ego krenkt. Vraag simpelweg om even gehoord te worden. Hou dit vol en bereid je voor dat dat nog even door zal gaan. Het is nu ook jouw missie geworden!!!

Toch is het grenzen leren stellen hier ontzettend belangrijk, want de reacties zijn vaak onaangenaam en daarbij kan jij ook weer helpen. Er is lectuur dat een must is om te lezen als ouder of het je kind(indien oud genoeg) te laten lezen. Samen. Ik geef alvast deze link door:http://www.nieuwetijdskind.com/assertiviteit-voor-aardengelen-doreen-virtue/

2/energie

Als je je jezelf op de hoogte stelt van energiewerk kan je samen met je NT-kind leren omgaan met zijn of haar energieverschil tav. de trilling van de aarde. Het zal jezelf en je kind leren hoe je je kan af gaan afschermen van al die aardse indrukken. Je kan al gauw vaststellen met onderstaande oefening waar jouw kind mee verbonden is. Wat het helderziet, helderhoort, heldervoelt of helderweet.

Een simpele oefening:  stel de vraag of je kind wil tonen hoe het zo goed ‘alles weet’ ? Of stel de vraag of het soms ook ‘hoort’ wat hij of zij voelt? Of het soms pijn doet in de maagstreek als iemand iets oneerlijks zegt? Of ‘heb je dat ook soms dat je een beeld ziet van iets wat nog moet gebeuren’? Je kan als het kind dat durft te vertellen het volgende vragen: ‘zie je soms Engeltjes voor je gaat slapen?'(en dat ziet ieder kind dat nog niet ontbonden is van zijn of haar ware ziel, maw. als het maatschappelijk leven het nog niet overgenomen heeft). En hierna kom je vanzelf op eigen vragen waar je het kan over hebben met elkaar.

Dit is hoe NT-kinderen de wereld zien, via voelen en niet via denken. Hun denken is onderdeel van hun gevoel, wat als functie heeft om via het denken de informatie binnen te krijgen op het volgende punt ter discussie met de wereld of het individu. Want het is een constante conversatie dat non-stop doorgaat over hoe de wereld het anders en beter kan dienen in een hele sterke visie. Liefst nu en niet straks. En dat laatste is ontzettend belangrijk. Het kind leeft in het nu hier op aarde en zal moeten leren liefdevol assertief communiceren.

3/ kracht in communiceren

Bespreek na de schooltijd een minuut of 20 door wat er speelde op gevoelsniveau op school en daarbuiten en vraag wat hij of zij ermee heeft gedaan. Ga dan niet meer uit van hoe jij het zou hebben opgelost, maar verdiep je in hoe zij of hij dat gewoonweg oplost. Laat weten dat de oplossing een goeie is, maar dat het nu nog slimmer kan door boosheid te vervangen door kracht. Dat de hoogste wijsheid in zijn of haar kracht zit. En dat kan je bereiken door vaker samen te mediteren. Een NT-kind snapt als een volwassene.

4/mediteren

Voor kleintjes kan je gebruik maken van het bib-boekje ‘Sprookjes-meditaties’. Kijk hoe jij deze meditatie kan begeleiden. Heb je vragen stel me die gerust.

Verder maak je een kort meditatie-ritueel van 10 minuitje, als we onze kinderen in het algemeen de hele dag verder de stilte ontnemen breek dat later zuur op het pad. De NT-kinderen krijgen hier ontzettend veel baat bij. Hun hersengolven stemmen zich dan direct af op hun afkomst en door in deze rust te komen worden ze stressvrijer in hun communiceren met anderen.

Ben je als ouder zelf een NT-kind en Hooggevoelig dan hoop ik dat je hier zelf rust door verkrijgt terwijl je deze uitdaging voor de wereld samen aangaat. Want eromheen kan niet, wel samen op 1 lijn. Want wees trots op jullie gebundelde kracht, die is nog sterker zo. Je doet het dan echt samen!! En effectief krachtig voor de missie van je kind! Laat overmate kompassie de vervanging wezen dat jouw fantastisch kind mag ZIJN wie het hoort te zijn: een wereldverbeteraar die we hard nodig hebben.

Wil je meer weten over de afkomst en het energetisch verhaal achter het NT-kind stuur me dan een reactie.

HANDLE THEM WITH CARE AND WISDOM!

Liefs,Michèle

Een indigo.

Dit bericht werd geplaatst in De Nieuwe Tijd, Nieuwetijdskinderen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Help mijn nieuwetijdskind maakt me gek!!!

 1. irma1969 zegt:

  Ik ben ook een indigo en een geïncarneerde engel. Een oude wijze ziel dus. Toch sta ik zo vaak versteld van de wijsheid van mijn inmiddels bijna volwassen dochter. Zij heeft een nog oudere ziel dan ik. Maar ik zie ook hoe zij soms stuk dreigt te lopen omdat ze geen blad voor de mond neemt, haar leeftijdsgenoten zó vreselijk flauw en kinderachtig vindt en alle stemmingen opneemt. Ze is heldervoelend, ruikend en horend. Ik weet dat ze veel gaat bereiken maar ben daar ook wat bang voor, omdat ik daar ook geweest ben. Ik heb zelf pas sinds paar jaar alles duidelijk. Het enige dat ik hoop is dat zij eerder dat punt bereikt. Dat zal haar veel onrust schelen. Het lijkt misschien een beetje een onsamenhangend verhaal (ben een geordende chaoot) maar ik hoop dat je me begrijpt. Groetjes, Irma

  • qmichele1 zegt:

   Ha Irma, fijn dat je reageert!

   Natuurlijk begrijp ik je en het bericht was zeer duidelijk geschreven😉!

   Het is wat hé die indigo-energie en zeker als je zelf nu alles even wat meer rond hebt…hè hè! Daarom neem bij elke actie een stap terug zodanig je zelf je eigen energie goed gegrond houdt. Heb je voldoende info daaromtrent?

   Er bestaat geen tijd, alleen hebben we dat gemaakt op aarde en het is een lastpak. Maar dat hoeft het niet te zijn!! Door telkens bewust een stap naar achteren te zetten, doe dat ook letterlijk: fysiek dus, kan je eerst kijken naar de situatie of je die wel wilt dienen(alleen of met je dochter). Er is geen ‘moeten’ wat de ander ook van je wilt! Inclusief je dochter die net zo op zoek is zoals jij dat bent geweest.

   Een ouder die dit voorbeeld geeft creëert rust in dat indigo hoofdje van je kind! Dan sta je in je kracht en je kind ook! Zo laat je voelen dat er enkel een goddellijke timing bestaat en je enkel tot actie komt als je daartoe begeleid wordt. Dit is de richting en niet omgekeerd. Dus stel jezelf in verbinding( je kind zak deze energie woordenloos in je zien en voelen veranderen) en luister nadat je je vraag over een issue hebt ingestuurd in jouw universum! Begrijp je wat ik bedoel? Laat los, alle ego zal eerst opgooien en je afleiden…maar daarna zal het antwoord of de ingave vanzelf opdagen!!
   Oefening baart kunst😉

   Vertrouw prachtige indigo, in je kracht, in dat het allemaal al in je zit!!

   Laat ons horen op de blog hoe het je verging mocht dat voelen!!

   Altijd welkom voor vragen,

   Liefs,
   Michèle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s