Karma en veiligheid: Laat je niet gek maken!

Laat je niet gek maken!

Alles rondom ons heen heeft te maken met karma, zo ook de vluchtelingen die nu Europa binnenstromen. Zolang we nog niet vermogend zijn om te transporteren hier op aarde, zoekt het fysieke zijn of haar weg tot de juiste ontmoetingen tussen mensen gebeuren. Wat de reden er ook van mag zijn.

Wat het ook teweegbrengt qua mogelijke gevoelens in je, laat je niet gek maken door wat je omgeving je allemaal inblaast over dit onderwerp. Want zo wordt angst een overbodig gegeven. We staan maar al te vaak klaar om te strijden en dat is enkel een vechtmodus gebaseerdop angstvisioen het onbekende, alsof er niks anders is watvoms te doen staat als we breder durven te kijken. Zie onmiddellijk het hogere plaatje van deze vluchtelingenmigratie. Probeer dat te doen. Deze gebeurtenissen zijn aangestuurd ter bevordering van vrede. Want ondertussen zijn er zoveel wijze mensen die de politiek nu aan het vervangen zijn door overal als spreker op te duiken in diverse congrescentra over de hele wereld, want zolang regeringen nog niet durven de oude waarden en normen loslaten krijgen we wat we altijd hebben gekregen. Het is deze beweging van openbaar je waarheid spreken dat ervoor zorgt dat de politiek in een kleiner hoekje komt te staan dan dat het ooit heeft gestaan.
Strijden of vluchten is ooit een oergegeven geweest dat ontiegelijk is gaan transformeren de laatste tientallen jaren. Dat kan je zien in de collectieve bewustwording in onze samenleving. Qua voeding, qua ontwikkeling, qua noem maar op…qua nieuwetijdkinderen, spirituele revolutie,…

Als we ons bewust zijn dat elke ontmoeting een noodzaak is, dus ook met de inmenging van de vluchtelingen zoals dat gebeurt. We waren toch ook in paniek toen de eerste arabische volkeren intrede deden…en kijk maar hoe we zijn gaan integreren met elkaar. Ook al verliep dat langzaam(en soms nog), het verloopt wel! Toch blijven we horen dat er geld tekort is, maar toch komt het altijd weer goed. Snap jij nog dat geld plaatje…het lijkt of we een onuitputtelijke bron ervan bezitten😉. En als het met een land niet zomaar weer goed komt, is ook dat zeker de bedoeling. Je kan het namelijk ALTIJD van de positieve kant bekijken, want als je het negatief kunt bekijken kan het ook positief! veilig

Weet vooral dat we eigenlijk altijd veilig zijn als onze bereidheid zich inzet om liefdevol assertief te communiceren met de ander. Vluchteling of niet, we hebben elk de portie redelijkheid in ons, tenzij iemand zodanig beschadigd is(en dat heeft echter niks te maken met achtergrond) om dit te verwezenlijken.

Een voorbeeld:

Gisteren mocht ik weer een prachtige Irakees meisje van 3 ontmoeten binnen mijn vrijwilligerswerk als voorleesjuf bij de voorleesexpress. Een organisatie die het voorlezen door de ouders met kinderen stimuleert waardoor o.a. een andere kijk kan ervaren worden op het leren van de nederlandse taal. Een mooie vorm van integratie. De jaren dat ik dit werk doe heeft mij een geheel andere kijk geboden op ‘het andere’, de cultuur en het waarom anderen zijn wie ze zijn. Maar vooral wie ik ben geworden na het contact met al deze culturen. Het grotere bewustzijn en mijn inzichten achter de massale volksverplaatsingen. Het is eerder zo dat we verenigen omdat het een natuurlijke gang van zaken is zodanig weer universeel te denken. De opsplitsing doorheen het vormen van culturen enzovoort mag nu ongedaan gemaakt worden. Het verenigen van ieders unieke waarde mag nu gedeeld worden, geleefd en getransformeerd worden in het besef dat we elkaar healen hiermee!!

Dit is de Kracht van karma.

De Opgestegen Meesters die hier werk hebben verricht achter de schermen van ons universum om dit in gang te zetten is nu juist de mystiek van healing voor ieders welzijn. En dit inzicht is meer dan krachtig, het is universele Liefde rechtstreeks uit de Bron van ons bestaan. Want wij zijn als mens een onderdeel(niks meer) van het geheel en zijn absoluut niet bepalend hierin. Wel kunnen we beslissen volgens onze intuïtie wat ons aandeel ook al weer is.

Wat is jouw aandeel?

Michèle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s