De gevaarlijke Prooivanger

Geschreven voor de Fb-groep die ik beheer: Karmische pijn kan stoppen!(zelfhulpgroep)

https://m.facebook.com/groups/502471973233844

Voel je welkom om er al je vragen te stellen rondom het thema karma.

Energie omkeren: It’s all about YOU again!!! Ik heb het hier over situaties waarin gevaar is; waardoor je zelf emotionele of fysieke verwaarlozing vanuit jezelf toelaat of door die ander.
In respect van ieders rugzakje dat gedragen wordt is het belangrijk om te herkennen wanneer we kompassie omzetten in zelfbescherming. Ik zet hier diegene in kwestie niet in de hoek, maar open diens energie opdat je kan voelen waarom de energie van een prooivanger je leven kan wegzuigen en er geen plan is om je tegemoet te komen. Het kan zelfs boosheid naar mij toe oproepen terwijl je dit leest, weet dan dat ik je raak in je situatie en ik je misschien wel meeneem in het karakter van de narcistische persoonlijkheid die jij nu aan het beschermen bent. 
De zweverige vorm van oneindige kompassie is altijd gevaarlijk, maar zeer zeker in dit geval. Hier is een andere situatie aan de hand waarbij jij jezelf al bent verloren! Wanneer je dus te maken hebt met een gevaarlijke prooivanger, of het een geliefde betreft of niet, dan is Zelfbescherming de mooiste vorm van mededogen die we kunnen uiten. Ook naar die ander. Hiermee zet je jezelf en de ander weer op haar/zijn pad van licht en liefde.   Dat gebeurt dan op energetisch niveau. Afscheid nemen is zeer krachtig in deze situaties. Hoe pijnlijk ook, dan ga je voor healing van jezelf en de ander. Wel neem je vervolgens afscheid op een liefdevol assertieve manier, je bent diegene niks verschuldigd(ook niet om fysiek afscheid te nemen want een prooidrager zal dat nooit begrijpen!). Diegene gaat daar niet over. In dergelijke manipulerende ervaringen mag je in 1 keer wegstappen en nooit meer omkijken! Al is dat het moeilijkste wat je ooit gedaan hebt! Al begrijp je deze actie nog niet onmiddellijk! Dit zal de hoogste waarde van jouw authentieke innerlijke kracht vergen!!! 

Maw. het is tijd geworden om te herinneren, in de hulp die je hiervoor mag zoeken voor jezelf, waarom je dat meemaakt.  

 Waarom je die dochter, partner of zelfs tweelingziel nu volledig mag(moet) loslaten. Wat dit voor jou in petto heeft en waarom het deel met bvb. die geliefde nu mag losgelaten worden. In onveilige situaties zal je ZEER krachtig en zelfverzekerd je plek moeten innemen en de onveilige energie keren(zit je hierin gevangen en is je situatie uitermate heftig…wil je tools hoe je dat doet, vraag me hiernaar). 
Het kan zo zijn, bij de ‘gevaarlijke’ prooidrager dat je zelfs in dit leven de persoon niet meer kunt opnieuw verwelkomen. En dat doet eerst heel veel pijn als dat een geliefde betreft. Dat is per situatie verschillend!
De persoonlijkheid van iemand die we narcist of prooivanger noemen voelt als volgt:

“Een prooivanger gaat niet alleen mensen teleurstellen, maar ze stellen zichzelf teleur door te denken dat ze speciaal zijn. Dat ze niet het onderwerp zijn van oorzaak en gevolg. Een prooivanger gelooft niet dat de regels óók voor hem of haar gelden.”
Maak jezelf vrij van ELKE situatie waarbij je je als prooi voelt gedragen. Op welke manier je dat ook doet! Al zal de manier waarop je dat doet transformerend voelen.
Geef jezelf de komende tijd bij elke spiegel het kado van zelfliefde terug!  
 Bij elke spiegel die je tegenkomt geef je jezelf weer een kus van zelfliefde. Gewoon doen, de pijn verdwijnt pas na een tijdje. 🆘Gewoon doen! En kan het niet…ga dan diep in je ogen kijken en hou dit even vast terwijl je zegt: ‘JIJ BENT DEGENE VAN WIE IK NU WEER HOUDEN MAG!!!!!!

Dit artikel heb ik geschreven uit mijn ervaringsdeskundigheid en het begeleiden van mensen met dergelijke problematiek. Meerdere keren in mijn leven(als eerste mijn vader) heb ik te maken gehad met het karakter van dergelijk persoonlijkheid en wil ik even vermelden dat er zeker healing kan plaatsvinden op diens pijn, enkel is de ervaring dat het bijna nooit lukt in dit leven. 
Heel belangrijke leestip:
1/ Assertiviteit voor Aarde Engelen – Doreen Virtue(boek):
https://m.bol.com/nl/p/assertiveness-for-earth-angels/9200000015311107/?Referrer=ADVNLPPcefbb900cdbf9297003740a1b6000008405
2/ Leef je eigen leven – Melody Beattie (Boek):
https://m.bol.com/nl/p/leef-je-eigen-leven/1001004002923070/#images

Liefs,
Michèle

Geplaatst in: Karma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s