Levensles van de dag: – Voelen dat je niet geliefd bent –

Ik ben bezig met een opleiding tot Assertiviteitscoach omdat ik het zo belangrijk vind dat we liefdevol assertief kunnen zijn in ons leven. Want assertiviteit is veel meer dan we denken. sprong Het haalt ons uit onze diepste en duisterste uitdagingen. Maar het vraagt ook om te durven springen. Zoals ik vandaag voorhad, ik was even mezelf kwijt. Zonder ik het doorhad ging ik een lange whatsapp-interactie aan en zorgde ik voor het feit dat ik mezelf onbewust ging gaan beschermen vanuit angst. Terwijl ik juist van mening ben dat je nooit een dergelijk interactie moet aangaan op de whats app als het niet gaat om chit-chat. Maar gelukkig was het met de juiste persoon. Iemand die me kent. En al was het met de onjuiste persoon geweest even zo gezegd(ik geloof dat het altijd de juiste is) dan is het ook ok.
Wat gebeurt er dan? Wat weerhield mij van ”echt” te zijn?
Om assertief te zijn. En hier kan het woord ‘assertiviteit’ voelen als bedreigend omdat het je grenzen verbreed en dit eng kan zijn. Om in contact met jezelf te zijn. Te zeggen: ”mijn God, ik ga daar niet meer akkoord!” Of je wordt herinnerd aan een fout wat je liever niet had dat was gebeurd in het verleden. Het is de pijn namelijk die je je laat terugtrekken ipv. dit keer te gaan voor de levensles en het dit keer in kracht om te zetten door die nieuwe zet eraan te geven. Het onbekende te omhelzen ipv ons te verstoppen. Door te vragen of we wel goed aan het denken zijn, het bij het juiste eind hebben,enz…zonder onszelf weg te geven.

Het inhouden omdat je denkt: ‘als je werkelijk zou weten wat ik in mijn verleden heb gedaan, dan zou je nooit meer met me willen praten!'( en ja dat betreft eventueel sexueel misbruik die jij hebt ervaren in je leven door een geliefde of een verkeerde keuze die je voelt te hebben gemaakt). Dit laatste wordt niet gevoeld door de ander vanwege de inhoud, maar vanwege je iets verbergt. Dit is de muur die de ander voelt en waar de ander van weg moet stappen omdat het een muur is. Want je stuurt uit er nooit wat mee te doen. En gaat dat over diepe schuldgevoelens dan zal dat geoefend moeten worden. Zoals dat bij mij is gebeurd toen mijn vader me altijd kleineerde en me klein liet voelen. Het toelaten dat ik mocht ontvangen heeft me het grootste deel van mijn leven achtervolgt. Er blijven nu nog soms even kleine triggers, maar deze zijn meer dan welkom bij mij.
Wel deze voorbeelden zijn angst. Die specifieke angst dat er diep vanbinnen iets mis met ons is en we ons moeten beschermen. Dat je niet geliefd ben. Er is een reden waarom je vaak affirmaties vind die ik post die gaan over zelfliefde omdat we allemaal weer in het gebrek ervan kunnen geraken. Van Zelfliefde. zelfliefde1 Het is dan even weer affirmatietijd. Omdat het van levensbelang is als je het mij vraagt.
Voor nu wil ik graag meegeven, als je in zo’n situatie zit om eerst diep te ademhalen en neer te pennen wat er allemaal in je omgaat!!!
En te voelen wat dat met je doet. De volgende stap zal zijn dat je durft te oefenen en op je gemak te voelen om iets kleins over jezelf te gaan zeggen.
Wil je meer doen omtrent dit probleem voel je dan welkom op de facebookgroep die ik beheer:
KARMISCHE PIJN KAN STOPPEN!(zelfhulpgroep)
https://m.facebook.com/groups/502471973233844

Je bent ontzettend welkom!
Liefs,
Michèle
Je bent ontzettend welkom!
Liefs,
Michèle

Geplaatst in: Assertiviteit, Karma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s