Waarom wij en paarden iemand verwerpen

Het is een heel natuurlijke zaak in de natuur(hoe ver weg ook in ons universum), waar wij ook toe behoren, dat mens en dier een narcistische deeltje in zich hebben. Als collectief lichtwerker kan ik dat makkelijk plaatsen omdat ik heb ontdekt dat we het deel aan negatieve energieën in iets of iemand niet tolereren en gevraagd worden deze te elimineren. Door deze om te zetten in positieve energie. En daar kiest de mens niet altijd makkelijk voor. Dit heeft te maken met een gebrek aan zelfliefde. Want zelfliefde is niet meer vanzelfsprekend als je kijkt naar onze geschiedenis, ook al is deze gisteren geweest. Kijken we alleen al naar al de stemmetjes in ons hoofd die zelfliefde in de weg zitten. Het al bekende gevoel van schuld. Schuldgevoel. Het vergt een keuze maken en verantwoordelijkheid om het anders te willen doen. Wel is er iets wat we er dan even moeten bijnemen en dat is het volgende; eer je deze slachtofferenergie kan verwijderen in iemand(als therapeut) of jezelf, je dan deze energie eerst zelf zal moeten gaan voelen om te kunnen transformeren. Iemand anders kan het voor je doen maar dat is niet meer van deze tijd! Jij kan alles zelf.

Een belangrijk en dagdagelijks voorbeeld uit de praktijk: We hebben ons bvb. binnen de gezondheidszorg zo opgesteld dat iemand geen verantwoordelijkheid meer zou kunnen nemen voor zichzelf. Maar niks is minder waar. Hoe zwak, verward, ziek of misselijk je ook bent, toch zal je het zelf moeten doen. Vanuit mijn eigen ervaring met extreme dissociatie(het verliezen van mijn lichaam door misbruik) wist ik wat ik deed, ik was alleen aan het vluchten en wou het niet meer, maar er is dan ook niemand die had geleerd vanuit de klassieke psychologie om mij te vertellen dat ik wel in het hier en nu kon komen. Ook een energetisch therapeut kan pas verder als diegene toestemming geeft. Dus is er wel degelijk een ingang te vinden. Ik weet dat ik er was! In de gezondheidszorg worden er drastische middelen gebruikt zoals elektroshock-therapie waarbij iemand zomaar aanneemt dat het werkt. Of wat de familie aanneemt en het wordt uitgevoerd. Maar heeft diegene ”gevoeld” of het goed voelt dit aan te gaan of gaat diegene vanuit een slachtoffergevoel dit toelaten en ja zeggen tegen de arts. paarden  Hier is dan door de arts iets over het hoofd gezien. Hier is het belangrijkste stuk overgeslagen, niemand heeft hier hulp verleend om iemands gevoel weer aan te spreken. Men gaat er als volgelingen vanuit dat iemand het niet zelf meer kan en er geen methode is om dat stuk aan te pakken. En goed te begrijpen als je kijkt naar de afwezigheid van voldoende resultaat in de gezondheidszorg. Het is dan ook niet de verantwoordelijkheid van de gezondheidszorg dat iemand herstelt of niet, het is wel de verantwoordelijkheid van de gezondheidszorg voldoende te voelen met de client wat goed voelt en wat niet goed voelt door het lichaam(even over het fysieke stuk dat natuurlijk niet op zich staat) weer te gaan respecteren in haar signalisatie. Ipv. het volgen van een beschrijven diagnostiek en soms onnodig het lichaam van mens en dier te beschadigen waardoor celinformatie ook wordt verwijderd.

Stel je voelt het niet dan kan je niet detecteren dat het er is. Zo simpel en dat in echt alles wat we doen. Daarbij kan de ander je helpen, maar de meest aan te raden houding van een energetisch therapeut is dat iemand je begeleid hoe je dat zelf kan doen. Je te leren hoe je dat zelf kan voelen. En ja ook een dier kan je beste leider zijn hierin. Er is dan ook een reden waarom dier en mens in de toekomst gaan samenwerken ipv het dier alleen maar te doden voor verbruik of te mishandelen omdat we boos zijn dat een dier ons net zo spiegelt als een ander mens dat kan doen. Een paard in dit geval gaat keer op keer tevergeefs naar de slacht. Wat een zonde nu we weten dat we met energie overal doorheen kunnen en lichaamsdelen kunnen herstellen. Het is het geduld dat vooral niet wordt genomen alsof je je eigen kind dit geduld niet geeft, ja dat doe je wel. Je stuurt je kind echt niet naar de slacht en je laat die ook niet inslapen. Foei!

Spiegelen: een natuurlijk kracht

paarden1

Dit heet dan ook de kracht van karma, want als we karmische aspecten willen healen dan worden we door ons omgeving ontzettend en voortdurend gespiegeld tot men beslist in zijn of haar kracht te gaan staan. En deze omgeving kan heel breed zijn. Karma betekent in het kort dat we herinnering hebben opgeslagen die verder reiken dan in dit huidig leven.

Karma: Tijd bestaat eigenlijk niet, enkel levende wezens sterven en het ene levend wezen heeft het andere levend wezen misschien gekend in een ander energieveld. Aangezien we uit energie bestaan, we zouden anders niet kunnen bewegen, stappen en gaan of lopen zonder dat we aan een machine zijn aangesloten. Het gebeurt. Want die man die je zo eng vindt die herken je precies, maar je kan het niet plaatsen of je weet niet hoe je ermee om moet. Heeft hij je dan mogelijks pijn gedaan tijdens jouw tijd toen je klein meisje of jongetje was in een andere dimensie van tijd. Voel je de energie van onderdrukking? En dit is even een voorbeeld in het kort.

Laat me dit even vertalen hoe de paarden mij dit hebben laten zien in mijn werk met ze. En waarom we zo verbonden zijn met paarden. Een paard blijft voor ons een magisch wezen, sla er een blik op en je weet het. Ze zijn heel gevoelig omdat ze niet van deze aarde zijn en dragen dus een andere energie dat momenteel nog botst op de energie van de meeste mensen hier op aarde. Hun gevoeligheid komt vanuit het Siriaans bestaan. En dit nu even ter zijde, maar als je hier meer over wilt lezen dan kan je daar over googlen.Een paard en een kind zijn de meest grote spiegels die jou kunnen helpen transformeren. Ze kunnen je soms heftig pijn doen, terwijl ze enkel zichzelf zijn. Iemand kan je ook pijn doen en dan is diegene enkel zichzelf. Het kan ook gebeuren dat de ander je pijn doet met een pijnstuk in diegene die jou triggert. Met deze energie zijn ook de indigo-kinderen/volwassenen of de kristalkinderen en regenboogkinderen verbonden. Dit zijn de nieuwetijdskinderen die anders denkend zijn over hoe wij hier op aarde omgaan met waarden en normen. En deze mensen staan niet boven ons, ze zijn gewoon anders denkend net als een paard anders denkend is. Vele nieuwetijdskinderen daarentegen zijn zover nog niet om dat volledig te begrijpen. Met name te begrijpen waarom ze doen wat ze doen en waarom het zoveel pijn kan doen voor zichzelf en de ander als ze dat uiten. En dat is dan ook nog es de bedoeling is. Dat is heel veel om te kunnen bevatten voor zo iemand. En dat is net zo met sommige paarden als je die gaat trainen met een vriendelijke methode. Het kan zoveel pijn doen dat ze niet op aarde willen zijn. Maar als ik dat vertaal via mijn werk met de paarden is het veel makkelijker omdat men zich dan niet zo aangesproken voelt op het spiegelen, want het is een andere soort en die soort staat buiten ons bewustzijnveld als we deze niet eerst leren begrijpen. Dat is enigzins waar, maar stel dat een paard jou spiegelt…ga je dan het paard aan de kant zetten net zoveel als dat je dat kind of die buitenstaander kan aan de kant gaan zetten die jou triggert? Ja.

Verwerping: wat is het?

Als een paard je van zijn of haar rug gooit of je negeert of je aandacht niet apprecieert dan kan je hartpijn voelen. Je hartchakra of hart-energiepunt speelt op. Het vertaalt het in pijn en druk rond de hartstreek. Of je wordt misselijk en voelt het in je 3de chakra; het energiepunt waarin de wereld bij je binnenkomt en je kan je emotioneel niet meer handhaven omdat dit dier je daar heeft geraakt. Daar waar je al je leven lang pijn draagt omdat wat er op deze plek opgesloten zit eruit wil. Enkel omdat je het hebt weggestopt ter bescherming van jezelf. Toch gaat het paard het vinden. paardensprekenZe hebben dat vermogen omdat ze hier zijn gekomen om ons te helpen. En dan is het makkelijk om boos te worden op die ander of het paard. Het spiegelen of verwerping in dit geval vind plaats als je leeft vanuit angst, zoals: mensen pleasen of de reddende Engel spelen om de ander maar geen pijn te doen zodanig die jou ook geen pijn kan doen. Want je bent zonet verworpen geweest door dit dier met de juiste bedoeling omdat je niet in je kracht staat. Beter gezegd: nog niet in je kracht staat omdat je nog teveel verbonden bent met de negatieve energie van pijn. En de enige die het niet loslaat ben jij. Maar ook de mens vind die plek in je, en dat is het gevoel als iemand naast je komt te staan die je al een keer hebt gekend uit een vorig leven, of iemand die je die enorme trigger bezorgd waardoor je rondloopt met pijn. Wees dan toch dankbaar, want eens je hiermee verder bent zul je zien dat het allemaal uit de herinnering weg is geveegd. Misschien zul je beslissen dat je niks meer te maken wil hebben met die ene persoon, toch zal de volgende stap zich dan aandragen waarin je kan beslissen wat je hiermee doet. Alles is er op gericht opdat jij je pijnstukken mag omzetten.

Ook ikzelf verwelkom nu al de pijn bij mezelf wat nog loskomen mag, want ik ga niet voor niks met knikkende knieën naar de pony die Jo heet . Ik weet en stuur dat dus dan ook vanzelf uit, want bij Jo wordt ik er onmiddellijk aan herinnerd. Dat er op het juiste moment de confrontatie zal plaatsvinden die op een of andere wijze aangeboden zal worden doordat deze pony mij erop zal wijzen dat het tijd is. Ik heb mezelf beloofd om dit toe te laten en mezelf te openen, te vertrouwen dat voor wie ik dan ook sta, dit de juiste mensen zullen zijn. Al schreeuw ik er mijn pijn eventueel luidkeels uit. Of rollen mijn tranen van verdriet langs mijn wangen. Ik laat het jullie weten.

Vooruit, met z’n allen…angstvrij leven is waarvoor we naar deze prachtige planeet zijn gekomen. Deze planeet heeft het vermogen om ons te healen. De enige reden waarvoor we hier lopen!

Liefs, Michèle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s