Krachtdieren: ze laten je nooit in de steek

Momenteel ben ik aan het ‘zijn’. Volledig in receive-modus. Ik heb alleen maar zin in positiviteit, want ik ben aan het groeien naar een nieuw stuk in mezelf. Aan het uitdiepen van wie ik verder nog meer ben en wat ik in de volgende stap hierin mag weten. Doorheen de angsten stappen die ervoor zitten opdat het oude me mag verlaten. Niet ophoudt, maar mijn energiesysteem verlaat omdat ik deze keuze maak. Dingen houden niet zomaar op! Dat zou een waanvoorstelling zijn. Eerst steek het wel op en dan diep je de ongewenstheden uit tot je elke signaal ervan in je lijf, mind en psyche kwijt kan. Het is een keuze om dat iedere keer weer opnieuw te doen wanneer dat voor je voelt. Maar ondertussen heb ik mezelf zo lief dat ik mezelf steeds weer de kans geef om mezelf te overstijgen. En zo’n keuze heeft als natuurlijk gevolg dat je doorheen de wolken gaat alvorens een je vliegtuig weer kan landen. Heel normaal.

Ik heb dus helemaal geen zin om artikelen te schrijven. Geen gevoel bij het bezoeken van therapeuten in mijn studie voor de Therapeutenlijst die ik aan het opzetten ben. Nee, niet nu! Het enige wat ik nu voel is hier en nu aan je te schrijven wat ik voel. Niks min en niks meer. Helemaal mee met de flow van het nu. Van onwetendheid naar wetendheid.

Zonet tijdens mijn ochtendwandeling, wat mijn dagelijks opening is van mijn dag als ik thuis werk, vroeg ik het universum hoe mijn dag er dan wel mag uit zien nu ik geen zin heb en gewoon liever zit te mijmeren. Het liefst nog de hele dag. Toen ik weer in mijn keuken was kwebbelde mijn

meeuw

kat tegen een vogel buiten en voelde ik te moeten kijken. Op de lantaarnpaal dat voor mijn huis staat zat een meeuw. En daar was mijn antwoord!!! Toen ik in 2010 met Engelen begon te werken, kwamen al snel ook mijn gidsen op mijn pad en de eerste tijdelijk aanwezige gids was de meeuw. Dat heet dan een krachtdier. En wat heeft deze vogel mij een pakje verwerking gebracht. Mensen zijn er zelfs boos op als deze trotse vogels op het strand de linie tussen kust en land schoon proberen te houden, door je weg te stelen wat daar niet meer hoort. De mens pikt dit op als een vervelende vogel. Maar wat zou je zeggen van de boodschap: ”het tijd is om je eigen kust op te ruimen!”. En ja, ik moet nu geen verhalen schrijven hoe jij het allemaal zou kunnen doen, geen adviezen geven of bij je langskomen als mentor. Zelfs de paarden waarmee ik werk als fluisteraar geven mijn credit. En dat doen dieren altijd. Erger nog, stel dat ik nu bij ze langsloop dan wordt ik op mijn plek gezet. En hier hoor ik je vragen; maar hoe doe je dat dan als dat je werk is, dan moet je toch? Nee hoor, we zijn nu als lichtwerker helemaal in onze bloei als voorbeeldrol, net als de dieren. Zij kennen geen timing, en dat kennen wij als mens ook niet. Wel kennen we een gedwongen timing…maar nee dat ben ik niet en zal ik nooit zijn. Ik vertel simpelweg aan een eigenaar van een dier wat ik precies doe en vertel dus luidop wat ik doe en waarom ik het nu niet doe. Waarom ik zal opbellen wanneer het proces er weer klaar voor is. De eigenaar weet van mij dat hij of zij niet in mijn werkwijze passen als er geen proces mag zijn, want dat IS de oorspronkelijke manier van werken. Je kan altijd refereren naar een duidelijk voorbeeld; als iemands psyche of lichaam in herstel is en deze persoon ligt in het ziekenhuis dan gaat een genezingsproces alleen maar op als er ook tijd mag zijn voor genezing(iemand, dier of mens, moet kunnen reflecteren en verwerken). Dit zijn nu eenmaal de dingen in het leven, met nog zoveel meer, dat je niet kan forceren. Dier en eigenaar zijn geen technisch bureau voor bouwkunde. Zo behandel ik niemand en verwacht dat iemand mij ook niet zo behandeld.

Maar nu die meeuw.

Hier is haar boodschap aan mij:

”Ok michèle je loopt nu rond met je ziel onder de arm. Je kan het proberen maar je zult niet verder komen wil je niet eerst weer es gaan kijken naar jezelf en de dingen die je al weet die je niks meer opleveren(natuurlijk weet ik dat, ik mag er nu echt bij stil gaan staan). Zelfreflectie is aan de beurt. De verdieping die daar uit komt is wat je nodig hebt als volgende op je pad. Dus dat is de enige richting. Alles waarmee je bezig heeft een hogere trilling nodig om het te kunnen omzetten in wat nodig is voor jezelf en de wereld.”

Ik begrijp dan ook precies wat de meeuw me duidelijk maakt en ben dankbaar voor haar oprechtheid. En zoals ik mezelf ken ga ik hier helemaal voor.

Opdat jij ook jouw krachtdier mag ontmoeten(tijdelijk of vast) en je gesteund mag voelen terwille van jouw mooie levenspad!

Michèle

 

Tips

Wil je ook boodschappen oppikken van je krachtdieren, dan zijn dit twee fijne gidsen om je hierbij te helpen:

luisterennaardieren

http://www.bol.com/nl/p/luisteren-naar-dieren/666747499/

(Ook werkboek te verkrijgen)

 

Alsdierensprekenkonden

http://www.bol.com/nl/p/als-de-dieren-spreken-konden/1001004002053515/

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s