Onvermoeid zelf-geven

Ieder moment, iedere seconde, elke dag, ook als je het niet voelt omdat je levenservaringen zwaar en nog steeds bepalend zijn, zullen de vruchten van je zelfdiscipline om onvermoeid zelf te geven je zelfs je schoolleraar, je schoonmoeder/vader😝, je belager, in een gezonde assertiviteit plaatsen. Een andere visie dan dat van pleasen, boosheid, te lief zijn uit zelfbescherming, enz…

Maar hoe ben je nu liefdevol assertief? Zonder pijn, zonder het welbekende haantjesgedrag vanuit de businesswereld? Hoe kan jij als gevoelig mens nu met de wereld om en toch te leven vanuit je gevoel? Hoe doe je dat onvermoeid zelf-geven?

zelfgeven

Zelf-geven vanuit mijn intuïtie geschreven

Iedereen kan wat vinden van iets wat je zegt of doet, en als je de wereld negatief ingaat op jouw ding dan kan dat hard aankomen zeker als iemand je pijn doet. Maar waar het om gaat is wat jij vindt van wat die ander vindt! Dat het nooit iets met jou te maken heeft maar met een mooi proces waarin we allemaal in vertoeven! Sterker nog dat ís zijn of haar ontwikkeling om iets te vinden van jou of wat je doet. Het is aan jou om altijd verbonden te zijn met de liefde voor jezelf waardoor elke uitdaging nietig wordt zodanig je er gewoon overheen kan stappen. Maar om in deze energie te leven vergt het discipline, simpele discipline. Veel simpeler dan in vele zelfhulpboeken de bedoeling is. Geloof in de kracht van deze perceptie waarin we allemaal leven want deze ís ascentie, deze is de sleutel tot de waarheid van ieders unieke verbinding. We maken elkaars groeiproces mee, en gisteren was alweer oud nieuws. Dus vergeef jezelf den die ander. Elke andere vorm van waarheid’s streven is overbodig, want ze bestaat niet.

Ieder ontwikkelt, ook diegene die er wat van vindt, en ja als je in je leven op een negatieve manier beschadiging opliep door wat iedereen om je heen vindt(of heeft gevonden) van jou dan kan nu ,op dit moment, die angst van toen weer voor je staan. Alleen zul je nu wellicht zoiets hebben van: ‘Maar ik weet niet wat het is dat ik dat altijd heb en voel dat ik niet verder kan!’. Dat komt omdat er een deel van jou door jou in quarantaine is geplaatst omdat dat deel niet zou gekwetst worden. En toch is het dat deel dat er nu voor zorgt dat je jezelf kwetst want het laat je volheid niet toe om in één keer te leven wie je bent. Ik zeg ‘in één keer’ omdat als we op dat punt komen te staan waar het proces al is gelopen. De pijn nu mag bevrijdt worden. De genezing nu, op dit moment dus, en hoe het voelt is de beleving van dat beschadigd deel dat voor de poort komt te staan maar de sleutel niet heeft. Wel bezit, want wie je ook pijn deed, die heeft deze sleutel nooit bezeten. Het is echter jouw authentieke deel, wie je bent, die nu moet komen om jou over de streef te trekken. En deze sleutel waarmee het kan gebeuren is deze van onvermoeid zelf-geven en NOOIT meer te stoppen. Ja natuurlijk mag je erin vervallen.

Hoe ziet jou eerste moment eruit als je je ogen opent als je in je bed ligt? Is het je getraumatiseerde en gekwetste deel dat de dag begint omdat je dat de afgelopen jaren hebt toegelaten om te leven? Of is het de beslissing deze inhoud aan negatieve gedachtes te veranderen in zelfliefde of liefdevolle gedachtes? En ja dat voelt niet lekker, want je bent ondertussen erg gehecht aan de pijn, de pijn die nu echt mag stoppen. Net als een pc, deze kan je ook geforceerd stoppen, en toch werkt ze weer perfect na het opnieuw opstarten.

Het is belangrijk dat je s’ochends voor je opstaat, al voel je angst, zenuwachtigheid, hartkloppingen, je zelf herpakt. Wat betekent je zelf een nieuwe kans bieden, want je bent al toegetreden tot die pijn. Jezelf laat wennen met alle geduld aan nieuwe input die je nu gaat inbrengen. Te beginnen met het toelaten van al die negatieve gedachtes, zinnetjes, boosheid,…want als deze er niet mogen zijn en worden ze weggeduwd dan komen we nergens. Kijk in de tijd dat ik dagdagelijks heftig gestalkt werd was het eerste waar ik mee opstond; wat gaat er vandaag weer gebeuren? En je mag je dat afvragen, het is normaal. Maar het is niet normaal voor het universum. Het universum, de bron van mogelijkheden, vernieuwing, verbinding met onze hoger zelf en dus authentieke zelf…teert niet op deze energie van angst. Dus je laat het een tijdje toe, al die oude energie en dan begin je heel geleidelijk om een nieuwe gedachte toe te voegen. “”Ik ben veilig”” of “” Ik ben geliefd”” of ook al doet het pijn(dit is een vals gevoel dat komt van je afgesloten getraumatiseerde deel) “”Ik ben iemand””. Je kunt hier duizenden zinnetje vormen waarmee je op je eigen tempo start.

Hiermee start je elke ochtend en dan pas ga je verder, als je je dat eigen is gemaakt. Als je deze zinnetjes in herhaling toepast. Je hoeft niet in boeken te gaan duiken met lange oefeningen om jezelf te veranderen. Jezelf veranderen is subtieler dan je denkt. En we zijn in de gewoonte getreden als mens om het te ver te zoeken, bij alles wat we doen. De subtiele manier van veranderen zit in het oppikken van een energieswift waar iedereen toe vermogend is deze te creëren. Iedere dag deze herhaling maken zal ertoe leiden dat jij beter voor jezelf gaat zorgen op ieder vlak. Bvb. je gaat dingen besluiten, je gaat een vorm van bewegen uitzoeken die bij je past…het gaat erom dat je jezelf volledig aftuned op je werkelijke behoeftes en niet de behoeftes van ‘dat zou ik moeten doen’. En zeker niet de beschadigde  behoeftes van schuldgevoel of enig dergelijke perceptie van wat een ander als perceptie had. Dit zijn oneigen verlangens die misschien nog aan je vastplakken en die nu mag vervangen. Ga niet meer verder poken in het verleden, maar laat gevoelens toe om ze te vervangen. Dat is nu jouw nieuwe filosofie. Eentje dat ik mezelf ook heb geleerd. Dus dat kan jij ook gezien hoe ik met mijn eigen traum’s ben omgegaan.

Power to you!

Michèle

Wil je graag meer weten over assertiviteit dan geef ik graag volgend product van Doreen Virtue door:

http://www.angeltherapy.com/video/no-more-one-sided-relationships-assertiveness-earth-angels-doreen-virtue

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s