Als ik mezelf ben; wat zou ik dan nu neerschrijven?

Voorwoord:

Na 4 weken gesnapt wat de tegenkracht heeft bedacht…ik was niet genoeg mezelf al had ik dat niet door. Nee, ik had het besluit niet hard genoeg genomen, ongecensureerd…puur mij, vrolijk en blij te zijn! Ongeremd, teaching what I preach…zonder aarzel, zonder tekst, zonder wat jij zegt, maar wel…met mijn eigen innerlijk verhaal.

 

NU: …dit is wat ik dan schrijf…

Ik vertel dan de wereld hoe ik aankijk tegen ons groter geheel, naar hoe ik inzoom op ons als mens, gewoon als dat dier, die dit onderdeel van haar bestaan nog niet kent. Een zijn dat we nog nooit zijn geweest omdat elk moment anders is. Een zijn waarin we niet meer spreken van historie noch van toekomst. leeuw1Maar een zijn dat klinkt en heeft geklonken…want het is nu alweer voorbij. Die muziek die nooit verveeld omdat het puur is en ongestolen zoals onze aarde klinkt als elke stem en elke auto ophoudt met rennen, vluchten of botsen.

Een wereld met wij, prachtige dieren, en alle levende organismen onze gelijken zijn. Waar ongedierte niet bestaat, en we niet meer hoeven te ontsnappen aan de dood, aan dat begin en dat einde. Een wereld die niet meer geloofd dat vrede zou kunnen zijn, maar een wereld dat al eeuwig vredig bestaat en altijd bestaan heeft. In verbinding met veel meer dan de dageraad waarbij ieder uit bed gaat om elkaar te bespelen. Kinderen fanta drinken en ouders doen alsof hun neus bloedt, honden met muilkorven op straat aan de riem verschijnen. Waar we slapen gaan ver van elk kampvuur, waar kinderen revolvers houden om hun buur te doden.

In mijn wereld, mijn eigen nieuwe wereld van vrede heb ik afstand genomen van elk geloof. Het moment dat ik ontwaak, heb ik al gezien, ik weet precies wat me te doen staat. Ik sta er te deinen en te zijn en ben gestopt met vechten, ik draag verantwoordelijkheid voor mijn eigen pijn en mijn innerlijk stem weet het op elk moment.

Michèle

Geplaatst in: Helende tekst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s