Dieren in de nieuwe tijd: ook in de paardenwereld

 

Nood in de paardenwereld

Een miljardenbusiness waar tijd niet tegen op kan, maar waar verandering een hoogste nood is. Het liefst gisteren is het paard genezen want vandaag gaan we naar de slacht. Paardensport dat nog beleefd wordt vanuit oude waarden is er nog dagdagelijks. Ik maak ik het mee wanneer een paard kniepijn heeft bvb. en er geen enkele arts of fysiotherapeut wat kan doen, kost het een leven van een dier dat vol waardevolle energie zit. Het kost het vertrouwen die een eigenaar of ruiter op dit moment niet heeft omdat ‘men dat zo doet’, ‘het een gebruik is binnen de paardenwereld’. Geen prestatie geen vertrouwen. Enkel hier is er een onvoorzienigheid, want minder kan ook…paarden zijn hier niet gekomen voor het geld, en dat kunnen we niet sturen! Maar dat brengt de business in gevaar, dat brengt de flow van het geld en prestatie in gevaar…want niemand is nog aan het geloven in het paard dat het ooit zo goed deed. Want een paard in volle bloei geeft het op in de ogen van de eigenaar, maar er is meer aan de hand dan het oog wil zien. Daarom schrijf ik dit artikel, al heb ik geen verwachtingen dat mijn visie gezien wordt, ik ben al lang blij met enig bewustzijn dat een dier meer is dan de delen die zichtbaar genezen kunnen. Dat het dier via de emoties veel ongewenste lichamelijke stagnaties opbouwt waarvan de oorzaak ligt bij zijn of haar omgeving. Hier volgt de ruiter mij naar een hoger inzicht omtrent het begeleiden en healen van paarden als daartoe de openheid en het vertrouwen kan hersteld worden tussen dier en mens.

De kracht van het dier in het algemeen krijgt momenteel een geheel andere wending als we wel durven kijken naar de wereld waar het dier, in dit geval het paard, wel erkend en herkend wordt voor zijn intrinsieke en authentieke waarde. Als je nog denkt dat dit dier hier zomaar gekomen is met als rol en functie alleen een puntenknaller of wedstrijditem, speelt er reeds achter de schermen een geheel andere toekomst. Kortom een toekomst met mogelijkheden.

horswhispering

Ik voel dat ik hier volledig mezelf zal zijn omdat ik dit artikel wil uitdragen in de wereld van mens en paard, want nu ik het zo benoem dan voelt het goed. De samenwerking tussen mens en dier is essentieel willen we elkaar leren begrijpen op een ander niveau dan we gewend zijn. Als je mijn artikelen leest dan krijg ik mijn inspiratie uit mijn spirituele achtergrond als horsewhisperer en het is daar dat de kern zich bevindt. Het is het paard dat mij meeneemt en niet andersom. En als we dat niet gewend zijn dan kan dat nog niet zo makkelijk zijn. Ik zal dan ook niet meer praten, maar de praktijk hier naar voren halen omdat ik ervan overtuigd ben dat iedereen reeds echt contact kan maken met zijn of haar paard zonder volledige bewustwording hieromtrent. Of dat reeds doet, maar er niks over durft te uiten. Dit is de hoogste kracht in een paard, het intuïtieve vermogen tot het communiceren met een mens. Het overkoepeld zijn of haar gehele zijn, want diens constitutie is hierop gebaseerd en geijkt. Laat ik dit uitleggen vanuit het paard. Er is bij het paard namelijk niet zoiets als tijd, wedstrijden rijden, geld tellen, kortom niks daarvan is inherent aan dit dier omdat dit dier dit trillingsniveau niet bezit. Maar daar vergiste ik mezelf in, want het zit in de wil om het baasje te helpen of te spiegelen en langs deze weg te helpen!

Niks is dus minder waar, want als je contact maakt met een paard dan is er heel veel overdracht mogelijk die van een aard is dat we voor onmogelijk houden. Dit zal niet makkelijk zijn als je gewend bent om niet-fluisterend te communiceren met je paard. Een kijkje in deze opzet in de praktijk.

Een andere praktijk

Ik neem je mee naar de plek waar ik paarden benader, in een stal of bij mij thuis. Als ik de deur uitga wil ik tot het punt komen waar ik vrij in de binnenbak kan staan met een dier. Dier vrij, ik vrij, voor zover het dier het op het gegeven moment kan. Al is dat soms niet mogelijk, uiteindelijk wordt het dat wel. Als ik het thuis doe, telepathisch op afstand communiceren dan is dat om ik dat met het betreffende paard hoor te doen. Daar spreekt mij gevoel over en ‘weet’ ik intuïtief dat het zo het beste is op het gegeven moment. Als ik iets wil van een paard dan moet het dier voelen dat er gelijkwaardigheid kan zijn, want vanaf je een trainingsmethode toepast(ook longeren) dan is dat bij een paard die reeds veel getraind is niet een signaal van gelijkwaardigheid. Trainen is iets van het paard ‘willen’, dat is het uiterst tegenovergesteld van iets ‘geven’. Gelukkig is dat niet zo bij alle paarden/eigenaren of ruiters, maar in de meeste gevallen is dat wel zo. Als ik met deze vraag kom opdagen dan voel ik bij een eigenaar vaak weerstand en dat laat ik volledig toe. Dat wil niet perse zeggen dat een eigenaar dat in woorden uit, maar het dierfluisteren zou het dierfluisteren niet zijn als ik dat niet zou voelen. En dat kan iedereen die zich verdiept in het leren werken vanuit je intuïtie. Via je intuïtie vang je namelijk op waar het werkelijk om gaat, wat een mens en een paard voelen terwijl we ons ego hierbij aan de kant zetten. Het ego vormt juist genoeg weerstand om het gevoel te leiden daar waar het eerder niet heen kon. We hoeven echter nooit ons ego van toepassing te laten zijn naar een dier toe in het algemeen en uiteindelijk naar geen enkel ander mens. Een paard leeft op deze manier, enkel er is een verschil in de interpretatie van het ego. Iedereen kent hoe het ego te keer kan gaan en dat kan gevolgen hebben voor de mensen om je heen en vooral jezelf. Als je een paard bent die vrij hoogsensitief is dan pikt die feilloos jouw ego-emoties op. En dat heb jij misschien als mens ook reeds gevoeld, denk aan een boze collega of een humeurige pony die de stal overhoop haalt. Enkel dit laatste werkt voor een dier omgekeerd; een dier vangt onze emoties op waardoor deze zich projecteren via afzetting op het lichamelijk vlak van het paard. Zo kan een dier last krijgen op een gebied van het lichaam, zoals in een voorbeeld hier, in de knie, die steeds op dezelfde plek opspeelt en een arts niets vindt en helaas waardoor een dier onterecht naar de slacht kan gaan uiteindelijk. Sterker nog geen enkel dier moet naar de slacht, sorry het is zo! Net als je als mens kniepijn krijgt uit het niks en je zoiets hebt van: ‘waar zou dàt vandaan komen!’, ‘waarom heb ik dat toch?’. Juist zijn het deze situaties waar je geen verklaring voor krijgt, waar de oorzaak buiten jou om ligt en erbuiten te vinden is.

Je hoort vaak dat paarden een spiegel zijn van jouw ziel; van de ziel en van het ego van de mens. Het rijden lukt toch ook niet zo als jij niet lekker in je vel zit. En hier begint mijn sessie met paard en ruiter. De spiegel oplossen, het dier verlossen ipv. het te doden omdat het paard niet meer verder kan tot iemand hem of haar leest en de energie weer een plek heeft. De plek waar het vandaan komt. Wat een immens grote fout betreden we hier als we voor dit soort dingen zijn gaan geloven, met de hele paardenwereld, dat het paard het hierdoor ‘moet’ opgeven. Ik zeg het gelijk rechtuit, het is onaccceptabel dat dit gebeurt, dat bvb. een paard vanwege een gezwollen knie afgemaakt wordt. Dat doe je niet met een mens, een gelijkaardig levend wezen met healende vermogens, dat doe je dus niet met een paard. In zo’n geval liet mijn ervaring binnen het paardfluisteren weten dat er andere wegen naar functionaliteit leiden. Ik ga me dus niet schromen om deze te delen ook al voelt het mogelijks voor jou als onverstaanbare taal, ver van je bed. Daarom ga ik wel mij best doen om mijn energetisch werk aan de man te brengen door vooral via wie jij bent als mens je te laten ervaren wat het is om vanuit je intuïtie te werken ipv. vanuit je beredenering. Veelal hebben we dat niet geleerd in ons leven, of we zijn opgegroeid binnen een familie waar gevoel niet bestond. Maar het kan ook zijn dat jij iemand bent die hiervoor voelt maar dit niet kan delen in de paardenwereld. De laatste tijd krijg ik meer en meer mensen op mijn pad die in deze situatie zitten en heel verdrietig zijn onder de praktijken van onterecht afmaken van dieren. Er kunnen vele redenen zijn maar het is tijd geworden om open te staan voor elkaars input, want zonder jou als mens en ruiter kan ik nergens heen. Kan het paard geen stem krijgen!! Verbinding is de enige weg om af te komen van de geheime maar getolereerde praktijken, waarbij paarden afhankelijk zijn van jou als ruiter. Het is tijd geworden dat dieren weer gezien worden net als mensen; een hart kloppend lichaam doorstroomd met bloed, in het bezit van cellen die herladen kunnen worden en die emotioneel sterk reageren.

Een andere trilling: ‘van inzicht naar andere praktijk’

We zijn niet zo intens afhankelijk meer van oude diagnoses dan we denken, er is namelijk een nieuwe tijd die eerder gegarandeerd staat voor een ander welzijn van ruiter en paard. We hoeven de pijn niet meer te ervaren omdat een dier zomaar ingeslapen wordt en iedereen doet alsof zijn neus bloed. Vanaf nu een dier niet meer benoemen als ‘niks meer waard’. Ik geloof dat er spijt is en dat er pijn is op die momenten, veel pijn, al moet ik mijn visie nog even alleen dragen. Iemand moet het doen en geloven dat het niet normaal is!!

Ik neem je even meer naar een stukje theorie:

  1. Een levend organisme is echt levend onder de microscoop, een paard heeft cellen, een mens heeft cellen. Deze bewegen, ze leven en als we deze cellen beïnvloeden door toevoeging van positieve middelen of negatieve middelen dan krijgen we ook possitiviteit of negativitiet. Bvb. medicatie reageert slecht of goed, maar ook gewijzigde aandacht reageert goed of slecht. Sterker nog in het paardfluisteren hebben we rechtstreeks te maken met de energie die we in de cellen bevinden, die ervoor zorgt de cellen te bewegen en te vernieuwen. Dit laatste is cruciaal.
  2. Een stapje verder. Als we vanuit de situtiatie bij punt 1 dit dier positief benaderen in de emotie dan krijgen we ook positief resultaat en omgekeerd. Dit is benadering vanuit de emotie en als we weten dat we een stemming kunnen creëren dan kunnen we alles veranderen. Al houden we rekening met het feit dat de negativiteit kan komen vanuit wat jij meedraagt in jouw ego-emotie, door toedoen van je eigen beïnvloeding uit je gedachtes of door beïnvloeding van buitenaf.
  3. Wat een dier zegt is voortaan ook belangrijk, ook al is het niet bepaald mensentaal, iedereen kan leren om zichzelf intuïtief te ontwikkelen en meerdere zintuigen te ontwikkelen waardoor we op de trilling van het paard kunnen manifesteren. Hierover vertel ik zeker graag meer.

 

Bovenstaande inleidende punten zijn een tipje van de sluier willen we fluisteren met dieren. Ook ikzelf kon dat 10 jaar geleden niet, het was een paard die mij ineens heel diep liet ‘voelen’ en het was het moment dat ik het niet meer wegduwde dat ik begreep dat het de subtiele gewaarwording is waarmee een paard en ieder dier met je communiceert. Zij zijn al ingesteld op deze trilling, nu wij nog.

Iedereen kan dit leren, het is handig jezelf te laten begeleiden door een paardenfluisteraar zodanig je kan voelen wat het betekent om jezelf aan te zetten tot het leren oppikken van de taal der dieren. Het is zo subtiel dat je niet ver hoeft te zoeken, echter je zult wel de neiging hebben dat wel te doen, maar oefening baart kunst.

paard-hond

copyright:informatievoorpaardenliefhebbers.jouwweb.nl

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s