Healende zinnen: DANKBAARHEID

Hallo iedereen,

Vandaag kreeg ik naar me toe om het thema DANKBAARHEID te delen en eveneens zelf hiervan gebruik te maken. Voor ik het uitschrijf wil ik graag iets vertellen over de kracht van dankbaarheid in onze maatschappij zoals ze is geworden tot de dag van vandaag.

Schermafbeelding 2017-08-21 om 23.30.09

Op dit moment willen mijn buren heel graag iets van mij en nog geen enkele keer kwam de energie van dankbaarheid naar me toewaaien. Het betreft grootse werkzaamheden in  hun tuin en om mijn medewerking te bekomen zetten ze hun ego in. Voor mij een teken dat het voor ze niet ‘mag’ om dit te ontvangen, die nieuwe tuin. Tot op heden was ik niet vatbaar voor deze energie want die komt niet bij me binnen anders dan dat van ‘ik wil mijn ding bij je verkrijgen zonder dat ik rekening hou met jouw deel’. Het betreft een schutting tussen mijzelf en hun. Deze angst-energie van ‘zo moet ik het doen anders krijg ik het niet op mijn manier gedaan’ straalt geen enkel zelfvertrouwen uit, laatstaan dankbaarheid.

De dag dat ik mag voelen dat de energie voor beiden mag stromen is er nog niet, dus laat ik hun ego-energie varen voor een vreugdevollere resolutie. Het betreft een angst om hun ding niet te verkrijgen ipv. dankbaarheid voor wat de tuin is geweest, want zij willen alle groen weg, en dat is veel. Alle wortels van de planten, waarvan de wortels van de klimop aan hun kant zou worden doorgesneden. Bij mij is ondertussen een dankbaarheidsritueel in gang geschoten want ik ben de klimopplant zo ontzettend dankbaar voor alle zuurstofvoorziening die we hebben mogen ontvangen. Ik ben dankbaar voor de houten schutting dat deze ervoor heeft gezorgd dat ik mijn konijn kan houden op een veilige plek. Enzovoorts.

 

dankbaarheid

Wat hier belangrijk is het gevoel wat bij dankbaar zijn ontstaat in je lijf en in je ziel. Het is een gezonde voeding voor je algemeen welzijn waardoor je weer kan geven en ontvangen in balans. Als je wegkwijnt in een leven in gebrek van dit gevoel kwijn je ook echt letterlijk weg. Je ziet de positieve dingen niet meer maar verdwijnt in negativiteit en ontzegging. Je voelt ahw. niet meer wat belangrijk is in het leven. Want zodra je je weer dankbaar kunt voelen bloei je heel snel weer open. Je hart gaat weer open en je komt geleidelijk vanonder een grote stofwolk vandaan. En het zijn die open harten die de wereld redden. Elk gesloten hart is er één teveel, het is een hart van pijn, verdriet, wrok, leeg van compassie, leeg van passie. Een hart dat kiest voor deelname aan terreur. Een hart uiteindelijk dat moordt. Het gekke is dat we heel snel kunnen afglijden tot dit soort hartsenergie. Kijk maar wanneer je trauma bezit, en dat zijn veel meer mensen dan men denkt. Als je maar even rond kijkt zie je gelijk wie een eigen open en authentiek hart draagt en wie overgehevelde energie draagt van ouders of andere belangrijke ontmoetingen in het leven. Dat is wat we zien bij oorlog, mensen verbitteren omdat er volggedrag is die tot oorlog en collectieve pijn lijdt. Daarom is dankbaarheid een ontzettend krachtige tool om ons hart mee te healen. Daarom wil ik graag een aantal zinnen aanreiken die je kan herhalen op een manier die bij je past. Of je neemt de zinnen eruit die bij jou resoneren.

Op deze manier hoop ik je een gevoel te hebben gegeven(en mezelf) van zelfhealing en de liefde voor jezelf. Als je het voelt, geniet ervan, geef het door of deel het met mij. Herhaal het vooral wanneer nodig en voel de trilling veranderen!

Hier zijn de zinnen: …ik ben dankbaar voor…

 • hoe krachtig de wereld en onze natuur voor ons leeft

 • voor het feit dat ik de mens(en) kan benoemen die mij mochten inspireren en mij hielpen maken tot wie ik ben

 • voor alle inzichten die ik heb, dat ze uniek zijn en altijd van mijn ziel afkomstig

 • voor het feit dat ik altijd een eigen keuze kan maken, ook al druist die tegen de menigte in

 • het feit dat ik op elk moment op geniet-modus over kan gaan

 • voor de dieren in mijn omgeving

 • voor de zaken waar ik goed in ben

 • dat ik de voorziening heb om op elk moment een stap naar achteren te doen

 • dat ik mensen om me heen heb bij wie ik kan aankloppen die ik vertrouw en ik sowieso recht heb dit soort mensen aan te trekken en om me heen te plaatsen

 • dat ik op dit moment dankbaar ben

 • dat ik een krachtig mens ben die veranderen kan toestaan als ik dat wil en dat op elk moment kan

 • dat het vanzelfsprekend is dat ik adem

 • nu in te zien dat eigenlijk niemand mijn prachtige sprankel kan doven

 • Ga verder …

 

Een hele fijne dankbare week gewenst,

Michèle

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s