Ben ik gelovig? (Ik praat ten slotte over Engelen)

Iedereen gelooft ergens in en dat is de backbone van elk van ons. Daarentegen is er heel wat te doen rond geloof. En die oorzaak dat er heel wat te doen is rond geloof kan je zien in de omgang met anderen, met name in de afwezigheid om bij die ander te onderzoeken waarom hij gelooft in zichzelf, in een systeem of een visie. We doen vooral alsof ons ego alles weet, maar ons ego weet niks, zeker niet over die ander. Het is je ziel die puur is, en indien zo geleefd, voelt ieder zich krachtig in het aanvoelen van wat we niet met ons verstand bepalen. Waarheen ons hart leidt. In deze staat van zijn kunnen we voelen waarom de ander doet wat hij doet en hoe het gesprek daarin anders kan zijn. Ipv. vanuit het ego waar ongeduld, oordeel en veel andere negatieve uitingen van kracht zijn. Bekende uitingen door onze medemens die ons het bloed onder de nagels vandaan kan halen als we niet in onze kracht staan. Staan we in onze kracht dan observeren we van op afstand.

Onlangs bekeek ik een documentaire waar kinderen naar een koranschool gaan om voorbereid te worden om systemen zoals welvaart te bestrijden. Deze kinderen worden groot en hebben een heel ander perspectief over geloof. Juist hier kunnen we niet oordelen.

Ikzelf geloof niet in een bepaald gevestigd geloof, toch ben ik soms geïnspireerd door een bijbel -of koranvers als dat raakvlakken heeft met mezelf en mijn levenspad. Er is nooit iets verkeerds aan positief geïnspireerd worden, waar het ook vandaan kom. EBW14-7-14Het geloof in jezelf…dat is iets heel anders, al kan het raakvlakken hebben met wat we dus tegenkomen om ons heen en alles wat de mens heeft ‘proberen’ te vormen. Maar we vergissen ons vaak in het feit dat we ons eigenlijk nooit iets hoeven op te leggen of te laten vormen in ons omdat elk moment zichzelf vormt. We weten precies wat ons te doen staat op elk moment! Klare waarheid als je het mij vraagt.

Hoe zit dat dan precies?

 

Adhv. eigen ervaringen

Als ik spreek vanuit mijn eigen ervaringen dan is mijn geloof begonnen in 2010, daarvoor was ik nog niet op de hoogte van wie ik daadwerkelijk was of zou worden. Geen idee wat ik voor die tijd zou hebben geantwoord stel iemand vroeg me ‘waar geloof jij in?’. Zeker niet in mezelf kon je toen stellen. En zeker niet in wat ik voorgeschoteld kreeg door de katholieke school, ik snapte niks van de godsdienstles. Mijn leven was te beschadigd om dit te kunnen, het overleven was te groot. Ik kwam al opgroeiend in contact met mijn beschermingspatronen ipv met mijn ziel. Tot ik een moment meemaakte in 2010 waarin ik wel voelde en durfde te geloven. Want in iets geloven was voor mij niet makkelijk, ik vertrouwde niemand meer toen het leven pijn deed.  Maar dat wat ik toen voelde, ondertussen 7 jaar geleden, resoneerde met iets diep in mezelf, en niks of niemand kon hieraan tippen. De wereld werd ineens heel groot. Nee het was niet wereld’s of aards, het was een gewaarwording van wat men niet ziet, en dus ook niet gelooft als men het niet ziet. Maar voor mij was de tijd rijp om wel te geloven in wat je niet ziet. Het was veel meer dan wat voor contact ik ooit had gehad met mensen.

Ik herinnerde me bij deze gebeurtenis, op dat moment, ter plekke, de diepere gewaarwording hoe mijn moeder destijds toen ik 12 jaar was mij kinderkamer vol met Engelen had behangen. De beelden op het behang waren indigo-blauw van kleur met vele sterren en kleine maantjes. De kamer vol. De omlijsting waren Engelen. 

Het was helemaal geen toeval, alles klopte volledig in 2010 met mijn visioenen over AartsEngel Michaël die mijn bestaan waren binnengekomen. Ik kreeg de energie van deze Engel door en herkende het volledig. Ik kwam thuis, zo voelde het, maar dan veel meer dan een aardse thuis. s’Anderendaags zat ik ineens te luisteren naar een radio show in Amerika, naar een vrouw die al jaren met Engelen werkte. Ik weet niet meer hoe deze connectie tot stand is gekomen, het gebeurde gewoon. Bij elk woord, advies, opmerking hing ik aan haar lippen. Ik snapte het echt allemaal. Het ging over Engelen-ontmoetingen, over karma, over gezonde assertiviteit, en veel meer. Niet al te lang nadat ik elke week gekluisterd aan de radio show zat begon ik meer en meer visioenen te ontvangen over dingen waarvan ik wist dat ze juist en echt waren. Reëel. De enige beperking was dat ik niet wist hoe ik dit kon delen met mijn man, laat staan met de wereld rond me. Zou hij me begrijpen of zou hij zich ongerust maken en zich afvragen of het wel goed met me ging. Maar het pakte helemaal anders uit. Al heel gauw gaf hij mij een echte ontmoeting met deze dame van de radio show kado, in London. Is wist die dag dat er geen weg terug was, dat zij niet toevallig over Engelen sprak die plots mij leven binnenkwamen. Toeval bestaat echt niet! Toen ik in London zoveel meer mensen ontmoette die zelfs met Engelen werkten, voelde ik me voor het eerst in mijn leven gelukkig. Ver weg van het trauma die ik meedroeg, van de misbruik die ik had meegemaakt als kind. Maar ook ver weg van de moeite die ik had met de mens en zijn of haar kortzichtigheden, oneerlijkheden. Er startte ineens een proces waarin ik voelde dat ik aan het healen was gegaan. Er was sprake van zelfhealing. Maar ik was vooral razendsnel aan het groeien, ontwikkelen, en als grootste gebeurtenis, aan het transformeren.  En het was ook daar tijdens dit seminar in London dat ik een nog andere dame ontmoette die met mij heeft gewerkt gedurende een jaar waardoor mijn trauma en de daarbij horende depressie zeker wel 70% afnam. Ik voelde me steeds beter en ik begon geleidelijk aan te zien wat mijn waarlijke levensdoel was. Alles wat ik daarvoor had gedaan in mijn leven voelde niet als mijn echte baan, het voelde alsof ik het moest doen. Nu de dag van vandaag kan je lezen op face book of op deze blog wat mijn werk met de Engelen me brengt qua inzichten, over het indigoschap, of over wat het leven werkelijk inhoudt voor ons allen op collectief vlak. En niet te vergeten wat paarden ineens voor een betekenis voor me hadden waardoor ik mijn talent als paardenfluisteraar uitoefen.

Gelovig zijn gebeurt, het is durven verder kijken in wat je gevoel je dagdagelijks brengt, het gaat over je intuitie weer toe te laten, er in geloven en vertrouwen dat je de dingen niet zomaar voelt en er de universele wet van aantrekking is die jij zelf bestuurt met je gedachten of je diepere wensen en dromen. Gelovig zijn betekent dat je je verbindt met wat je gesignaliseerd wordt, met jezelf openstellen om je bewust te worden van het waarom achter de dingen en de signalen oppikken die naar je toekomen. Het zien van deze signalen. Dat je dus aantrekt wat je wenst, ook al is het negatief. Dit is hoe ik mijn connectie voel met het universum, wat ontzettend breed is. 72124_296799270451270_2084976894_nIn mijn gevoel waren het de Engelen die mij signaliseerden, overal waar ik kom of wat ik doe, er is geen weg terug, ze zijn er. Ik mag alles leren van ze, elke dag opnieuw, en elke dag zo nieuw. Zo interessant is school nog nooit geweest. In de godsdienstles blijft de twijfel, wordt er overgenomen wat geschreven is ipv zelf te voelen wat waar is en niet waar. Dit alles toets ik bij mijn Engelen, dus daardoor wist ik dat ze niet religie-gelinkt zijn en religie enkel een klein deel van hun bestaan is. Net als jij en ik gewoon kunnen met ze communiceren omdat ze er zijn voor iedeeren tergelijkertijd, en daarvoor geen kerk nodig is.

Maar niet elk leermoment is leuk, er zijn momenten dat ik moed moet samenhouden om te snappen wat ze bedoelen. Ze zijn gekomen om te blijven, sterker nog ze zijn bij elk van ons of je er nu in gelooft of niet. Het zijn mijn waarnemingen en ik kan ze enkel met je delen als dat bij jou resoneert. Want er zijn miljoenen andere resonanties die bij jou kunnen resoneren, het is maar net wie je bent, wat je spirituele afkomst is.

Nu is het voor mij pas feest en doelstelling geworden toen ik eenmaal door had dat ik ook met ze kan manifesteren. Deze aanwezigheid van beschermengelen en de vele andere Engelenenergieën kunnen in samenwerking met de mens bergen verzetten. In het klein en op wereldniveau. En dat zit zo;

 • Ze kunnen overal tergelijkertijd aanwezig zijn en bij iedereen op hetzelfde moment
 • ze zijn niet-confessioneel, wat betekent dat ze voorkomen in elk geloof en niet-geloof. Ze hangen net zo goed in een etalage als versiering als dat ze in een kerk als beeld staan
 • het grootste misverstand zou zijn dat je kerkelijk gelovig zou moeten zijn om met ze te werken, sterker nog we worden elk geboren met minimum twee beschermengelen.
 • ze zijn de energie tussen jou en mij en via hun communiceer je als je niet in je ego zit. Jijzelf passeert hun boodschappen in interactie met anderen.
 • je beschermengelen zijn persoonlijk en zullen je altijd helpen als je het vraagt. Dat geldt voor elke andere Engel. Enkel alle Engelen los van je beschermengelen kunnen bij iedereen tergelijkertijd zijn.
 • je kunt geen beroep op ze doen als je niet van plan bent ze te VRAGEN om hulp
 • je vraag zal geen antwoord krijgen als je zowel het antwoord als de vraag niet loslaat. Het niet in vertrouwen nemen van je aanvraag is net als een ober vragen of hij wel heeft gehoord wat je heb besteld
 • Engelen signaliseren mensen om hun boodschapperstaak waar te maken en het is aan jou om te leren om hun taal te spreken. Ze doen ar bvb. door het veelvuldig gooien van witte veertjes binnen jouw aandachtsveld. Of door je toe te spreken in een drukverlaging in je oororgaan(kunnen ook je gidsen doen). Je meermaals per dag dezelfde beweging te laten maken; bv. 3 keer per dag een kopje omver te gooien(waar je je dus nooit boos op te maken als je snapt wat ze bedoelen)
 • Engelen communiceren met je via je heldere kanalen…je helderwetendheid, heldervoelendheid, horendheid, ziendheid.
 • Engelen vragen je in vertrouwen te leven en eerst te  geloven en dan te zien
 • Ze zijn in tegenstelling tot de mens die een lichaam bezitten, Lichtwezens die nooit mens zijn geweest

Veel Engelenplezier,

Michèle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s