Ego of indigo? (collectieve energie 23-4-’18)

Er is een universum van verschil tussen wat de spirituele wereld soms noemt als ego bij de indigo, of wat de indigo dragen kan als heftige karma. We hebben veel dingen van elkaar gezegd in een oude energie-setting, net zoals we elkaar nog steeds doden en het als juist ervaren, vaak vanuit politiek oogpunt. Maar helaas.  Ieder mens en dus ook de indigo-mens heeft vele levels of bewustzijnslagen. De ene indigo is reeds ver op zijn of haar pad van werkelijke herkenning van haar missie, de ander ontwaakt. En omdat ik voel daar wat over te zeggen, zal ik proberen om aan de hand van de collectieve energie van vandaag te schetsen waarom het leven voor een indigo ingewikkeld is. Waarom er karma is gelopen dat veel zwaarder kan zijn dan gewoonlijk en waarom de indigo zoveel transformatiekracht bezit. Maw. een indigo draagt veel meer bipolaire energie dan gebruikelijk. Deze laatste zin ga ik nu niet uit de doeken doen, maar vermeld haar graag. Wel is het zaak om zo snel mogelijk deze energie te gaan snappen en onder controle te krijgen. Je hebt haar niet voor niks, maar het zit echt wel zo dat je haar eerst zal moeten leren kennen en doorstaan om haar te kunnen gebruiken en doorgeven ter wille van (vooral) collectieve healing van onze wereld.

Dierenwinkel

Allez vooruit daar gingen we weer. Er was een oude hond vastgebonden aan de facade van de albert heijn, zeer onverzorgd, maar superlief. Echt superlief volgens het dier onverzorgd was. Daartegenover is de dierenwinkel en ik vroeg aan de medewerker, gewoon terstonds, wie bij de hond zou passen als hij of zij uit de appie komt. Ik kon me de voorstelling al maken, maar hé het gaat hier even niet om dit onderwerp, al gauw stelde ik vast dat het gedrag op deze situatie door de winkelbediende niet ok was. Niet persoonlijk of zo, maar collectief. Ahv. de vibratie van de uiting die deze winkelbediende gaf wist ik…’de collectieve energie is aan het transformeren, opgepast!’. Ik had het er over of het dier wel ok werd behandeld en knoopte een gesprek aan de medewerker, met als antwoord: ‘ik doe hier even helemaal niks mee!’. Nou ja, ik had gevoeld dat de eigenaar van de hond niet aanspreekbaar zou zijn, ik zei alleen dat ik soms wel dierentwijfels meld bij de dierenbescherming(mijn ex-werkgever). Toen herhaalde de medewerker weer; ‘ik doe hier even helemaal niks mee!’. Als mensen zo tegen me spreken dan weet ik genoeg, ik stuur deze energie tegen de muur aan opdat ze neerknalt. Ik had haar helemaal niks gevraagd, ik geef met dit voorbeeld even aan hoe je weet als de collectieve energie tussen ons in ego’s aan het (af)breken is. Hoe de mens dan is. Wel zo. Hij of zij gaat dan tekeer uit een diepe angst van zelfverdediging omdat het oude niet losgelaten kan worden. Dat doet pijn en komt terecht bij hooggevoeliger mensen. Niet om aan te nemen, maar juist om te spiegelen. Dat laatste is nog niet zo bekend dat we dat reeds makkelijker kunnen doen, we hoeven er niet mee in gesprek te gaan daarom.

Nou ja op zo’n dag kan je niks aanvangen met bepaalde mensen, je zult merken dat dat dan de meeste mensen betreft. Je buurvrouw ontloopt je, maar wat belangrijk is hier is dat jij jezelf niet hoeft te ontlopen! Hier transformeer je. Want wat je voelt is de ego-energie van die ander!!! Echt vieze, vuile energie die je zou willen bestrijden met het heftigste middel die er is. Hier is het belangrijk om je kar te keren en te weten dat je wel een signaal krijgt wanneer die heftigheid voorbij is. Daarom stuur ik even deze twee plaatjes mee die je kunnen troosten op je pad van ‘Hoe overleef ik het indigo-zijn’ of mijn ‘hooggevoeligheid’:

(onder geef ik nog een boek mee)

egoartofseeing

Er zijn meerdere mogelijkheden om hier mee om te gaan uiteraard. Ik heb het nu even over herkenning. Humor is een werkende factor, lachen met de menselijke natuur is humoristisch. Ook als je alleen bent, maar als het eenmaal binnen is gekomen dan is keren iets lastiger. Komt een ekster naast me zitten hier, de kraaienfamilies dragen indigo-energie.

Transformatiekracht

Je kan aan wat je op je pad krijgt, en omdat je geboren bent met een missie die je zelf uit je vrije wil hebt toegezegd omdat je vond vóór je incarneerde naar de aarde te ‘moeten’ komen om haar te helpen transformeren, tot de planeet is wie ze werkelijk is. De poort waar Aartsengel Michaël, die je kent van het geloof en daar misschien als een verafstaand figuur(net als God) wordt neergezet…maar nee hoor we zijn ooit hand in hand gegaan en zijn dat nu ook weer aan het doen. Ook de Opgestegen Meesters lachen er respectvol mee hoe ze geworshipt worden(Jezus, Franciscus,…). Ze staan gewoon vaak in menselijk vorm naast je. Maar t’zijn mensen net als, veelal, de indigo’s(waaronder de profeten, enz…inderdaad). Althans zo werden ze genoemd in de basisschool voor wie nog katholiek of christen onderwijs kreeg. Maar de planeet zelf heeft geen probleem, maar wel de mens(en steeds minder aangezien de nieuwe kinderen anders zijn, tenminste als hun ouders niet teveel opleggen) die erop geboren wordt. Haar zwaartekracht is bepalend, dus je kan er niet van uit om je ego ooit te ontleden tot een beter geheel, tot wie je ooit was en nu weer kan zijn. Verandering is gaande voor iedereen nu. Je wordt aangesproken op je ego. Dit omdat het geen authentiek deel is van het mooi, prachtige menselijk ras. Dat niet eens toehoort aan de aarde maar deze vorm hier aannam. We zijn gebrainwashed en moeten daar uit. Denk aan alle middeltjes die dieren toegediend krijgen om geen ziekte te hebben,…nou  hier moeten we van weg. Dat is ingeboezemd vanuit angst; ‘wat als ons er iets gebeurt!’. Ziekte wordt werkelijkheid daar waar negativiteit leidt, al komt het van buitenaf. We komen allen uit diverse zielengroepen uit de vele zonnestelstels die er zijn, we hebben dus veel meer in onze mars dan dat!

Dus je komt hier als indigo en je bent hartstikke teleurgesteld, je snapt in eerste instantie niks van deze mensen die leven alsof het hen allemaal niks kan schelen dan hard werken en overleven. Zo voelt het en zo is het. Maar in tweede instantie maak je mee datgene die jouw puur maakt, en dat is in het indigo-zijn anders dan, ja hoe moet ik het zeggen…lieflijk, allen gezellig bij elkaar, kompassie,… Vergeef me dat ik niet goed weet dit te omschrijven, maar laat me het zo zeggen dat puur-zijn vele vormen aanneemt. Als de hulk op je pad staat zul je ook zijn boosheid niet snappen, terwijl zijn hart zacht en doelgericht is. Je landde dus hier op aarde en je zag dat het goed mis was, dus je geraakt depressief en je wil ontsnappen(dissociëren) omdat het niet als thuis voelt waar oprechtheid een algemene waarde is. Nu ja, je kan niet weg, tenzij je zelfmoord pleegt, ja zo erg kan het zijn. Dus jouw flow is om een inkijk te kunnen nemen in wat je nog moet leren om hier je doel op aarde te verwezenlijken. En voor indigo’s zijn dat best zware lessen, in mijn geval had ik een vader en moeder met een lastig verleden, doch twee sterke zielen die het mij heel moeilijk hebben gemaakt. Ik leerde, ik zag, ik wist wat te doen…maar dat ging niet zomaar. Vandaar de karma, als leerlessen! Na vele situaties meegemaakt te hebben, werd/wordt mijn blauwprint herschreven en begon ik nog verder te zien, voorbij het ego van de ander. Op dat punt startte de transformatiekracht volop waardoor ik haar eindelijk onder controle had. Je kan stellen dat ik heel ziek ben geweest, maar niks is minder waar. Nu weet ik dat ik ego’s kan transformeren en ben ik iedere dag lerend over hoe ik dat allemaal ga doen. Je kan stellen dat indigo-kennis beperkt zal blijven in wat mensen er over schrijven want het is elke seconde nieuw wat op je pad komt, het is niet eerder geweest. Je stelt het er maar mee…er komt een moment, ook voor jou dat je het een eer noemt. Soms een burden.

Hoe je transformeert kan ik tot op heden nog niet altijd goed onder woorden brengen, maar ik geef je nu de nodige energie mee die je verder op je pad gaat brengen. Beloofd. Je bent een indigo(of niet) je snapt het wel! Misschien niet nu, maar straks wel!

Michèle

boek: The indigo survival guide(Engelstalig)

(https://www.goodreads.com/book/show/1321140.The_Indigo_Survival_Guide)

Dit bericht werd geplaatst in Ascentie, Bipolariteit, Collectief energiewerk, De Nieuwe Tijd, Energiewerk, Hoogsensitiviteit, Indigo, Karma, Manifesteren, Nieuwe Tijd, Psychiatrie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s