Het gevaar van kompassie(herschreven)

Velen gaan ervan uit dat Engelen en Heiligen verbonden zijn aan religie of cultuur, maar hun kracht ligt veel breder. Daar waar Engelen omschreven worden in heilige geschriften is het maar net wie deze geschriften heilig heeft genoemd en wie ze nu op dit moment heilig noemt. Op deze manier voelt het of de Engelen ver van ons verwijderd staan. Het lijkt alsof we ze enkel kunnen bereiken binnen een gevormd leiderschap, binnen een religie. Maar dat is eigenlijk nog nooit zo geweest en zeker nu niet nu de Nieuwstijds-energie heerst. Ik vertel hier graag meer over alleen omdat het bevrijdend kan voor je werken als je vastgeraakt zit in oude energieën die nog voortvloeien uit geloofssystemen die opgelegd je leven zijn binnengedrongen.

Of het nu de islam, het christendom, de katholieke kerk of de joodse kerk is, in elk van deze geloofssystemen komen de Engelen voor. Wat heiligen betreft, en dat zijn mensen die ooit op de aarde hebben geleefd, ligt het zo dat het eenvoudige mensen waren die in hun leven kozen om in hun kracht te staan en helder voelden wat te doen om een maatschappij te inspireren en te dienen vanuit een duidelijke krachtige missie zonder verlies van Zelfliefde. Vanuit het krachtige zelf handelden. Ze kozen ervoor om hun ego en karma te verwerken waardoor hun levenspad hun levensdoel werd. Ieder van hen waren zielen die begrepen wat Zelfliefde is en dé factor is wil je geluk voelen, je relaties gezond leven. Wilt gaan voelen wat het is om in een hogere energielaag te vertoeven waardoor je leven wordt wat jij bent, levend voor en met je passie. De heiligen of opgestegen meesters wisten, door deze kracht van Zelfliefde om anderen te inspireren of iets voor anderen te betekenen, in het dienen van een Hoger Doel. En dat doel is niet ver weg en is niet gefilterd door een bepaalde kerk die enkel om verbinding roept ipv. verbinding daadwerkelijk uitvoert. Walking their talk is wat mist, maar daar voorbij is er nog steeds onze innerlijke richting dat ons wijst als je even oplet.

Je leven geven voor de medemens is in de overlevering een onterecht gevormde staat van zijn waarin kompassie geschetst wordt als een daad van complete overgave van het zelf. Het is voor velen die ik sprak zeer onduidelijk wat eigenlijk het verschil is tussen kompassie vanuit Zelfliefde en kompassie zoals een kerkgemeenschap dat veelal schetst aan de hand van bvb. het verhaal van Jezus. De medemens altijd een helpende hand toedienen waarin het zelf aan de kant gezet wordt, brengt niet het voorbeeld voort voor diegene die je als medemens wilt helpen. Het is zelfs een gevaarlijke spiegel voor menig mensen in de vorm van grensoverschrijding van en door het zelf. Het is dan ook onterecht te denken dat de ander jouw grens heeft overschreden, terwijl het eerder zo is dat je zelf geen grenzen hebt gesteld. En zo ten ongunste aantrekt wat je geeft en waardoor alles  compleet het tegenovergestelde wordt. Geven en nemen ‘moet’ altijd in balans zijn, ten alle tijde. Het komt er op neer dat je liefdevol assertief bent ten alle tijde willen we verwarring weghouden uit ons leven. Ik verwijs heel graag door naar een fantastisch boek van Doreen Virtue: ‘Assertiviteit voor aardengelen’

In de Engelenboodschap hieronder die ik destijds publiceerde (zie het plaatje hieronder) kan je een channel met Jezus lezen(channeling is eigen energie intunen op de energie-frequentie waar een ziel zich bevindt, dit in het kort), waarin omschreven staat wat het afgelegde pad met het dragen van het kruis werkelijk heeft betekend vanuit de kracht van Zelfliefde.

EB1706
Klik om te vergroten

Jezus duwde door in onze channel, door ons/mij te vragen geen kruisen meer te plaatsen als herinnering, het kruis kan echter wel gebruikt worden als zuivering van ziekte. Maar wat hij bedoelt te zeggen is; wat een ziekte ongedaan maakt kan niet tergelijkertijd dienen als een symbool van liefde.

Engelen daarentegen zijn Lichtwezens, energieën die niet eerder in een lichaam incarneerden. We worden bvb. met Beschermengelen geboren die ons bijstaan ons hele leven lang. Als hedendaagse mens kunnen we nu leren om volledig in onze kracht te staan, al is dat al altijd de bedoeling geweest. Want Engelen zijn van ons allemaal, maar als we ze niet VRAGEN om ons te steunen of te helpen dan mogen zij niet voorbij onze VRIJ WIL functioneren. Dat kan je niet altijd zeggen binnen een geloofssysteem, iets voelt af omdat we onze eigen kracht niet bereiken, we aanbidden Jezus bvb. maar dat is niet zijn missie!! We hebben het hier over de universele Wet van Vrij Wil. Het zou heerlijk zijn mochten we op aarde dat ook gewoon met elkaar doen, via ons eigen Licht, in goddellijke bescherming, samen met onze Beschermengelen en alle anderen Engelen. Dus zonder al dat ego- of overschrijdend gedrag. Gelukkig komen we steeds een beetje dichterbij en respecteren we meer en meer de kracht van onze vrij wil, vanuit Zelfliefde, vanuit onze EIGEN kracht!!! Dus kunnen we onze Engelen vragen om hulp bij elke levensvraag en zo simpel kan dat:

‘’Dank je BeschermEngel(of elke andere specifieke Engel) om je hulp bij …(omschrijf het onderwerp).

LAAT OP DIT PUNT VERVOLGENS LOS(heel belangrijk!) en doe iets anders waardoor je jezelf afleidt opdat de Engelen je vraag kunnen omzetten in hulp. Stel je houdt de vraag voortdurend in gedachte dan kan de energie van de vraag de Engelen niet bereiken omdat het ego deze vasthoudt. Net zoals vele andere gedachtes die ervoor zorgen dat zaken niet stromen. Denk aan angst, twijfel, enz. Terwijl je ‘loslaat’ gebeuren de dingen!!

Deel jouw ervaringen met het Engelencontact in een reactie op de blog indien dat resoneert!

Welkom!

Engelengroet,

Michèle

2 gedachten over “Het gevaar van kompassie(herschreven) Plaats een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s